Νέος δίσκος από τους ΤRIO TEKKE & DAVE DE ROSE | ZIVO

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2017

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, το καταξιωμένο "νεο-ρεμπέτικο" γκρουπ  Τρίο Τεκκέ επιστρέφει με την τρίτη του δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται 'Zivo' και η οποία σηματοδοτεί τη συνεργασία του με τον Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose.


Ο δίσκος αποτελείται αποκλειστικά από αυθεντικές συνθέσεις και ουσιαστικά διαμορφώνει μια καινούρια προοπτική σε σχέση με τον ήχο του γκρουπ που μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν από μια αμιγώς ακουστική χροιά. Τα τραγούδια ενισχύονται από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, του πειραγμένου τζουρά, των τυμπάνων, των κρουστών αλλά και κάποιων ηλεκτρονικών, δημιουργώντας ένα μουσικό κοκτέιλ Ρεμπέτικου μπολιασμένου με Afrobeat, Cumbia, Acid Rock, Psychedelia και Jazz. Τα 12 κομμάτια του δίσκου παράγουν ένα φρέσκο ηχητικό, στυλιστικό και αισθητικό αποτέλεσμα, που ενδυναμώνει τη δυναμική της μπάντας ανοίγοντας την σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.


Ο δίσκοςZivo ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο το Φεβρουάριο του 2017 στο Soundspecies studio, ενώ τρία από τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν στη Λυών στο Mikrokosm studio τον Ιούλιο του 2015. Η παραγωγή έγινε από το Τρίο Τεκκέ και τον De Rose, οι μίξεις από τον Αντρέα Τραχωνίτη στο στούντιο eleven63 στη Λευκωσία και το mastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot στην Αθήνα. Διανέμεται από την Xango Music στις Κάτω Χώρες και από την Proper Distribution στον υπόλοιπο κόσμο.


trio_tekke_zivo2017wb
Το εξώφυλλο είναι μια σύλληψη και δημιουργία του Ορέστη Κάλβαρη.


Ποιοι είναι


Με δύο διεθνώς επιτυχημένους δίσκους στο ενεργητικό του, το Τρίο Τεκκέ ανοίγει τα τελευταία χρόνια καινούριους δρόμους στην προσέγγιση του σύγχρονου ρεμπέτικου. Από τα πρώτα τους βήματα, όπου διασκεύαζαν κλασικά ρεμπέτικα κομμάτια στο δίσκο 'Tα Ρεγγέτικα’ (2009), μέχρι τις ηχητικές εξερευνήσεις του ‘Samas' (2011) - ένας δίσκος που τους κέρδισε την υποψηφιότητα για ‘Best Newcomer’ στα Songlines Music Awards του 2012  - το Τρίο Τεκκέ έχει υπάρξει ένα όχημα για τα μουσικά ταξίδια των πολύχρονων συνοδοιπόρων Αντώνη Αντωνίου, Λευτέρη Μουμτζή και Colin Somervell.


trio_tekke2
Από αριστερά: Dave De Rose, Λευτέρης Μουμτζής, Colin Somervell, Αντώνης Αντωνίου


Το 2015 τους έφερε μαζί με τον ντράμερ Dave De Rose (Moloko, Rokia Traore, Mark Ronson, Mulatu Astatke), προσδιορίζοντας μια νέα κατεύθυνση και βάθος στον ήχο τους. Από τις εμφανίσεις τους στο φεστιβάλ Jazz a Vienne στη Γαλλία και στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος στην Κύπρο, γεννήθηκε η επιθυμία να γράψουν και να ηχογραφήσουν καινούριο υλικό, το οποίο αποτυπώνεται στην τελευταία κυκλοφορία, Zivo.


Εμφανίσεις


Οι Τρίο Τεκκέ με τον Dave De Rose θα περιοδεύσουν στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιούλιο και σε Ελλάδα, Αγγλία και Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο.


Έχει ήδη ανακοινωθεί η εμφάνισή τους στο 20ό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Αρχοντικό της οδού Αξιοθέας στις 25 Ιουλίου 2017.


+ Πληροφορίες www.triotekke.com | Ακρόαση και αγορά: https://triotekke.bandcamp.com/


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ