«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» πλάι στη νεκρή ζώνη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.6.2017

Δίπλα στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας ανεβάζει τη νέα του παραγωγή το «Φανταστικό Θέατρο», με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».


Η αρχαία τραγωδία ανεβαίνει σε καινούρια μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία της Μαγδαλένας Ζήρα.


Η Αυλίδα είναι «ένα οριακό σημείο, ένα μεταίχμιο, ένας τόπος όπου ο χρόνος σταματά, όπου η αναμονή μοιάζει ατέλειωτη, όπου η μνήμη χτίζεται και ξαναχτίζεται από την αρχή, μέχρι που μνήμη και μύθος δεν ξεχωρίζουν πια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την παραγωγή. «Ο στόλος είναι παγιδευμένος σε ένα λιμάνι. Δεν φυσούν ούριοι άνεμοι. Ο χρόνος περνά. Ο στρατός ξεχνά γιατί ήρθε εδώ. Αποφασίζεται η τελετουργική σφαγή μιας αθώας. Οι αρχηγοί πρέπει να επιλέξουν: μόνο αν γίνει η σφαγή θα γίνει η εκστρατεία. Αλλιώς, τίποτα δεν θα γίνει.»


Η παράσταση «εμπνέεται από το χώρο», σημειώνεται ακόμα.


Οι μόλις πέντε παραστάσεις του έργου θα πραγματοποιηθούν σε χώρο πριν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, επί της οδού Μάρκου Δράκου 14.


Επί σκηνής οι Ειρήνη Ανδρέου, Φώτης Αποστολίδης, Νίκη Δραγούμη, Στέλιος Καλλιστράτης, Βαλεντίνος Κόκκινος, Ανδρέας Κούτσουμπας, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος.


Συμμετέχουν στο χορό οι Βάρσια Αδάμου, Αλεξία Αλέξη, Μαρία Ιακωβίδου, Χρύσα Νικολάου, Ανδρέας Λουκά, Τάριελ Μπερίτζε.


Τα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Έλενα Κατσούρη, τη μουσική ο Αντώνης Αντωνίου, τη χορογραφία ο Φώτης Νικολάου και τον σχεδιασμό φωτισμού η Καρολίνα Σπύρου.


Τη νέα μετάφραση συνυπογράφουν η Μαγδαλένα Ζήρα σε συνεργασία με τις Μαρία Γερολέμου, Χρυσάνθη Δημητρίου και Μαρία Παύλου.


+ Για πέντε μόνο παραστάσεις στις 23, 25, 26, 27 και 28 Ιουλίου, στις 21:00. Πληροφορίες/κρατήσεις: 99246270, 97626798.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ