Κατασκήνωση για Νέους Crossroads VI

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.5.2016

Πραγματοποιείται για έκτη χρονιά φέτος η κατασκήνωση Crossroads, στο χωριό Κάμπος της επαρχίας Λευκωσίας.


Η κατασκήνωση απευθύνεται σε νέους/νέες ηλικίας 15 έως 18 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Βάση των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης είναι οι τεχνικές θεάτρου και εφαρμοσμένου θεάτρου ενώ χρησιμοποιεί παράλληλα άλλες εκφραστικές τέχνες και εργαλεία μη τυπικής μάθησης, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ασφαλούς χώρου για δημιουργική μάθηση και δημοκρατικό διάλογο, προάγοντας την κατανόηση και το σεβασμό μεταξύ των νέων από διάφορες κοινότητες της Κύπρου.


Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Παρασκευή 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό Κάμπος. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Mη Kυβερνητικού Oργανισμού TheatrEtc ως μέρος του προγράμματος ‘Εκπαίδευση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης ως μέσο για τη Συμφιλίωση στην Κύπρο’, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του Προγράμματος Ενίσχυσης της Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών ΙV. Την ευθύνη υλοποίησης έχουν το Ινστιτούτο Έρευνας POST (POST RI) και ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR).


Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει εργαστήρια από έμπειρους/ες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές οι οποίοι/ες χρησιμοποιούν μεθόδους εφαρμοσμένου θεάτρου, όπως το θέατρο της επινόησης, καθώς επίσης και δραστηριότητες οικοδόμησης διαλόγου και εμπιστοσύνης. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες εκφραστικές τέχνες μέσα από σύντομα εργαστήρια επισκεπτών εμψυχωτών (δημιουργία μάσκας, μουσική, χορός και άλλα). Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και μια ολοήμερη εκδρομή στο αρχαίο θέατρο των Σόλων.


Η κατασκήνωση θα τελειώσει με μια παράσταση από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες η οποία θα αποτελεί μια σύνθεση της μαθησιακής διαδικασίας και θα δημιουργηθεί από τους ίδιους μέσα από την καθοδήγησή τους σε μια σειρά εργαστηρίων θεάτρου επινόησης. Η παράσταση θα είναι ανοικτή και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου στο χωριό Κάμπος.


+ Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή,  17 Ιουνίου 2016


Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.theatretc.com/news/crossroads-6-participant-applications-online ή επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatroktl.promo@gmail.com.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ