Το ΠΚ τιμά την «Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» και τον γεωλόγο δρ Κωνσταντίνου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.5.2016

Την «Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» και τον γεωλόγο δρ Γεώργιο Κωνσταντίνου θα τιμήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου απονέμοντάς τους το Βραβείο Προσφοράς στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό.


Το βραβείο απονέμεται ετήσια σε άτομα, φορείς ή ιδρύματα, τα οποία έχουν διακριθεί για τη μεγάλη τους προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό της Κύπρου.


Η Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο είναι δικοινοτική και στο πλαίσιο δράσης της πραγματοποιεί εκδηλώσεις που φέρνουν τους Αμμοχωστιανούς από τις δύο κοινότητες κοντά στην πόλη τους.


Ο δρ Κωνσταντίνου είναι ένας από τους δύο συγγραφείς του βιβλίου «Κύπρος και Γεωλογία. Επιστήμη - Περιβάλλον - Πολιτισμός» το οποίο απέσπασε βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2015.


georgios_constantinou_geologos
O δρ Κωνσταντίνου. ΦΩΤΟ ©ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΙΡΙΔΗ


Ως κριτήρια επιλογής έχουν τεθεί η σημαντική συμβολή στο χώρο της λογοτεχνίας, των επιστημών και του πολιτισμού, η ουσιαστική συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ενίσχυση της παρουσίας της Κύπρου στο διεθνή χώρο, καθώς και η σημαντική ανθρωπιστική δραστηριότητα.


Η τελετή απονομής του Βραβείου για το 2015 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα 010 του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη. 


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Τελετάρχη, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, ομιλία από τον Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, παρουσίαση των στόχων και των δραστηριοτήτων από τους ίδιους τους τιμώμενους και απονομή του βραβείου από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μάνθο Μαυρομμάτη.


Η τελετή είναι ανοικτή για το κοινό.


+ Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 19:00 στην αίθουσα 010 του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστημιούπολη. Πληροφορίες τηλ. 22894305.


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αμμόχωστος ©scyscrapercity

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ