«Τρεις φρυκτωρίες και μια εικασία» | παρουσίαση στη Λεμεσό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.6.2017

Μετά από μια παρουσίαση στη Λευκωσία, ο Ζήνωνας Σιερεπεκλής παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο «Τρεις φρυκτωρίες και μια εικασία» ξανά, αυτή τη φορά στη Λεμεσό.


Ο γνωστός αρχιτέκτονας, ο οποίος συχνά αποκαλύπτει το πολυσχιδές ενδιαφέρον του για ζητήματα τέχνης και επιστήμης, υπογράφει το βιβλίο με τίτλο «Τρεις φρυκτωρίες και μια εικασία», το οποίο αφορά τρεις τύπους ναών [τους Περίπτερους Ναούς των αρχαίων Ελλήνων, το Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και τους Ξυλόστεγους ναούς του Τροόδους] και μια βιβλιοθήκη, που δεν είναι άλλη από την χαμένη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.


Με μια γλώσσα που συνδυάζει την επιστημονική ακρίβεια με την ποιητική, ο συγγραφέας αποκαλύπτει την προσωπική του θεώρηση μέσα στην οποία ο μύθος και η τεχνολογία, η γνώση και το πνευματικό πάθος αλληλοσυμπληρώνονται σε ένα συλλείτουργο που άπτεται της λογοτεχνικής έκφρασης και της τεχνικής, ιστορικής πληροφορίας.


+ Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 19:30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεμεσού [οδός 16ης Ιουνίου 1943, 7 - πρώην Γλάδστωνος]. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο αρχιτέκτονας Μάριος Οικονομίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου Χρίστος Χριστοδούλου. Ο Ζήνων Σιερεπεκλής θα προβεί σε αντιφώνηση. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ