Θεατρικό έργο για τον Κώστα Στάθη στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.5.2016

Το έργο “Αντρόνικος” ή ο “Ζωγκράφος” της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλουπου παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα στο πλαίσιο της νέας σειράς θεατρικών αναλογίων με τον γενικό τίτλο “Νέες κυπριακές θεατρικές φωνές”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου “τη σκηνοθετική επιμέλεια του έργου είχε η Μαρία Μανναρίδου Καρσερά και ερμήνευσε ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου”.



PROSKLISI-24-MAI-2016-1


Το έργο που πρωτοπαρουσιάσθηκε τον Μάιο 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος “Play On!”, το οποίο οργανώθηκε από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Κώστα Στάθη (1913-1987), ενός από τους πρωτοπόρους ζωγράφους της Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης.

Η Μορφωτικός Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, Μαρία Παναγίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νικηφόρος Ορφανός, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου.



096-1024x768


Ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου και η σκηνοθέτης Μαρία Μανναρίδου Καρσερά



Μετά την παράσταση η συγγραφέας Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της παράστασης και αναφέρθηκε στην πορεία της έρευνάς της για τον ζωγράφο Κώστα Στάθη.


(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ