Η κυπριακή συμμετοχή στο 19ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.6.2016

Η Κύπρος ανοίγει την αυλαία του φετινού 19ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Λευκωσία την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016.


Την ίδια μέρα ξεκινά το φεστιβάλ και στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού, με την ισραηλινή ομάδα της Rachel Erdos & Dancers.


Οι Έλενα Χριστοδουλίδου, Εύη Δημητρίου, Αλέξανδρος Μιχαήλ και Φώτης Νικολάου είναι οι χορογράφοι που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο φετινό 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.


Τα έργα των τεσσάρων χορογράφων επιλέγηκαν από τη φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού.


Σύμφωνα με τον κανονισμό του θεσμού, την Κύπρο εκπροσωπούν στο φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, χορογραφικά έργα από την Πλατφόρμα τα οποία επιλέγονται από την Επιτροπή Επιλογής Αξιολόγησης των έργων για συμμετοχή στην Πλατφόρμα και τους προσκεκλημένους ειδικούς από το εξωτερικό που παρακολουθούν την Πλατφόρμα.


Αναλυτικά, τα τέσσερα έργα είναι:



Εύη Δημητρίου| The more you dance the more you get 


EVI_DEMETRIOU


the more I move the more I dream


the more I dream the more I move


the more I move the more I dance


the more I dance the more I let go



Φώτης Νικολάου | Those gentle hearts are like shot birds falling


FOTIS_NICOLAOU


Η ώρα του λύκου…
Είναι η ώρα ανάμεσα στη νύχτα και την αυγή.
Είναι η ώρα που πεθαίνουν και γεννιούνται
οι περισσότεροι άνθρωποι.
Είναι η ώρα που ο λύκος
παραμονεύει έξω από την πόρτα.
Είναι η ώρα που τα φαντάσματα κι οι δαίμονες
γίνονται στη φαντασία πανίσχυρα πλάσματα.
Είναι η ώρα που, για όσους κοιμούνται,
τα όνειρα γίνονται εφιάλτες.
Είναι η ώρα που, όσοι αγρυπνούν,
στοιχειώνονται από τους πιο βαθείς τους φόβους
και το μόνο που ακούν, είναι ο ήχος της καρδιάς τους.
Είναι η ώρα των μεγάλων εξομολογήσεων…


Aλέξανδρος Μιχαήλ | Complex Foreverafter


ALEX_MICHALE


Tο έργο αυτό προσπαθεί να αποκαλύψει την πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων και της ζωής. Σε αυτόν τον χορό, ο χορογράφος επηρεασμένος από την προσωπική του εμπειρία, αναζητά να παρουσιάσει την ένταση ενός ζευγαριού που ζει μέσω της σωματικής αναπηρίας του ενός συντρόφου και τις συναισθηματικές και ψυχολογικές δοκιμασίες που συνδέονται με αυτό. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης, υποστήριξης, ταλαιπωρίας, απογοήτευσης και σεβασμού. Η χορογραφία έχει ως στόχο να εξετάσει και να προσφέρει τη συναισθηματική προοπτική και των δύο συντρόφων.


Έλενα Χριστοδουλίδου | Frontears 


FRONTTEARS_PV


Υγρός τάφος! Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους μωρά παιδιά, μωρά παιδιά και οι μανάδες τους. Εκατοντάδες άνθρωποι, ένα το ρήμα που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν ξεκινούν να αφηγούνται το δράμα τους: Πνίγονται! Πνίγονται; Είναι δηλαδή η θάλασσα καθαυτή που ευθύνεται για το δράμα τους; Οι καιρικές συνθήκες; Μήπως είναι οι απεγνωσμένες μητέρες που μη μπορώντας να αφήσουν από την αγκαλιά τους τα νεκρά από την υποθερμία παιδιά τους σβήνουν μαζί τους, αυξάνοντας τις λίστες των πνιγμένων; Ή μήπως είναι κάτι άλλο; Ή μήπως είναι οι φραγμοί, το κάθετο απαγορευτικό στα επίγεια σύνορα, ο μόνος πραγματικός αυτουργός; Aυτός που επιβάλλει στις “μυριάδες των κατατρεγμένων” σαν μοναδική δυνατότητα διαφυγής την αναμέτρηση της ζωής τους με το απέραντο ρευστό; Αυτό το δάκρυ που “στεγνώνει” στα σύνορα, είναι δάκρυ για τον πολιτισμό, για τον Άνθρωπο…


+ Είσοδος: 5 ευρώ (ημερήσιο) και 20 ευρώ για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία). Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30
Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία προς Λεμεσό (αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας), ώρα αναχώρησης: 19:15, πληροφορίες τηλ. 99618225.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ