15ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation στην Πάφο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.6.2016

Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό 15ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο - Όψεις του Κόσμου.


Το φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας και επιφυλάσσει ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων, εκθέσεων και σεμιναρίων, αντάξιο των προσδοκιών του κοινού που το περιβάλλει με την αγάπη του κάθε χρόνο.


Μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο θα προβληθούν στο Κυπριακό και Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του φεστιβάλ ενώ θα παρουσιαστούν εκθέσεις και εργαστήρια (masterclasses) από διεθνείς προσωπικότητες του animation και παράλληλα αφιερώματα, συναυλίες και προβολές παιδικών ταινιών animation.


poster_web
Τη φετινή αφίσα του φεστιβάλ σχεδίασε ο Theodore Ushev.


Το Φεστιβάλ διεξάγεται και φέτος σε τέσσερις πανέμορφες τοποθεσίες με παραδοσιακή, ιστορική και πολιτισμική αξία: στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη δίπλα από τον Αρχαιολογικό χώρο Παλαίπαφου στα Κουκλιά (κυρίως χώρος προβολών και εκθέσεων), στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια (εργαστήρια και εκθέσεις) στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο (παιδικό πρόγραμμα ταινιών) και στην παλιά Ηλεκτρική Παφου (διαλέξεις και παρουσιάσεις).


Ένας από τους ιδρυτικούς στόχους του Φεστιβάλ υπήρξε η αποκέντρωση της σύγχρονης τέχνης, κάτι που εξελίχθηκε στην πορεία και τροφοδότησε στη συνέχεια την ανάπτυξη και άλλων Φεστιβάλ στην ύπαιθρο του τόπου μας.


Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάφος 2017.


Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν αργότερα.


+ Πληροφορίες: www.animafest.com.cy - Facebook/Animafest Cyprus – email: info@animafest.com.cy


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ