«Προμηθέας, εικόνα 1» στο Θέατρο Δέντρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.6.2016

Τρία χρόνια μετά τη σκηνοθεσία του Φάουστ, ο Στέφανος Δρουσιώτης καταπιάνεται με το μυθικό υλικό του Προμηθέα τοποθετώντας τον άνθρωπο στο κέντρο του τραγικού γεγονότος.


Το έργο «Προμηθέας, εικόνα 1» μετά την πρεμιέρα του στην Κυπριακή Πλατφόρμα του 4ου Μικρού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, παρουσιάζεται στο Θέατρο Δέντρο για τρεις παραστάσεις στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2016.


Το έργο ερμηνεύει επί σκηνής ο Προκόπης Αγαθοκλέους.




Συντελεστές:


Σύλληψη - σκηνοθεσία - σκηνική εγκατάσταση - φωτισμοί: Στέφανος Δρουσιώτης


Επί σκηνής: Προκόπης Αγαθοκλέους


Δραματουργία: Σίμος Ζένιος


Ηχητική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος


Βοηθός σκηνοθέτη: Εβίτα Ιωάννου


Ηχοληψία: Χάρης Νικολάου


PROMETHEUS_SCENE1_3_WEB
PROMETHEUS_SCENE1_2_WEB
PROMETHEUS_SCENE1_4_WEB
PROMETHEUS_SCENE1_5_WEB
Φωτογραφίες: ©Παύλος Βρυωνίδης


+ Στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Δέντρο [Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα] στις 21:00. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. +357 99 629610. Η παράσταση έχει διάρκεια 55 λεπτών. Το έργο περιέχει γυμνό.


Ο Στέφανος Δρουσιώτης γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε πιάνο στη Φρανκφούρτη και θεατρολογία στην Αθήνα. Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τρία έργα: INCAMERA (2011), Γράμμα στον Ορέστη (2012), Φάουστ (2013).


Το 2009 συμμετείχε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα καλλιτεχνών του Robert Wilson στο Watermill Center της Νέας Υόρκης. Από το 2013 συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτης με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Tο 2015 ήταν καλλιτεχνικός συνεργάτης στη δημιουργική ομάδα για την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων Baku 2015, όπου υπέγραψε και τη δημιουργία του μουσικού σεναρίου της τελετής.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ