Βραβείο ερμηνείας στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.6.2017

Το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για το ρόλο της ως «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στην ομότιτλη παραγωγή απέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2017.


Η σπουδαία ηθοποιός [που ετοιμάζεται τώρα για τον ρόλο της Εκάβης στις «Τρωάδες» του Τερζόπουλου για το Πάφος2017] μετέφερε επί σκηνής την σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, μιας εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας που έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της. Το έργο είναι βασισμένο στις προσωπικές της μαρτυρίες. Τη διασκευή υπογράφει η Κύπρια Άνδρη Θεοδότου και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Ευταξόπουλος.


Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη δεν ήταν παρούσα στην τελετή απονομής των βραβείων, γι' αυτό και ευχαρίστησε για το βραβείο της μέσω βίντεο.


Το βραβείο θα της αποδοθεί μετά το τέλος της παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στις 19 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους.


Στα ίδια βραβεία, Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς αναδείχθηκε η «Οικογενειακή Γιορτή [Festen] σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Ο Παρασκευόπουλος παρέλαβε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για το ίδιο έργο.


Το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας παρέλαβε ο Τάκης Χρυσικάκος για το ρόλο του στο έργο «Αναφορά στον Γκρέκο». Με τα βραβεία Β' ρόλου τιμήθηκαν ο Κωνσταντίνος Χατζησάββας για το ρόλο του στο Festen και η Νατάσα Αραμπατζή για το ρόλο της στον Υπολοχαγό του Ίνισμορ.


Το έργο «Φιλιώ Χαϊδεμένου» είναι μια παραγωγή του Ιδρύματος Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ». Στην Κύπρο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτη σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ