Μπαμ! Bum! στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.6.2017

Στην τάφρο της νεκρής ζώνης πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας επιστρέφει η θεατρική παράσταση με το έργο «Μπαμ!», του Γιώργου Νεοφύτου.


Πρόκειται για μια κωμωδία γραμμένη στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα, με πρωταγωνιστές δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος [Κώστας Καζάκας και Μάριος Στυλιανού] χάνουν προσωρινά την ακοή τους ύστερα από μια έκρηξη στην Πράσινη Γραμμή. Με την ακοή τους, «χάνεται» και η γλωσσική τους ταυτότητα.
Σύντομα ανακαλύπτουν ότι στέκονται μέσα σε ναρκοπέδιο με κίνδυνο η κάθε τους κίνηση να αποβεί μοιραία. Η χειρονομία και οι λέξεις που συλλαβίζουν μεταξύ τους, τους δίνουν την αίσθηση μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν!


Μια σειρά τραγελαφικών επεισοδίων, ένας ισπανόφωνος άντρας και η σταδιακή επιστροφή της ακοής επαναφέρει την ταυτότητα του καθενός στο προσκήνιο και οι καταστάσεις οδηγούνται στο έπακρο.


Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Νεοφύτου υπογράφει αυτή την έξυπνη και κωμική προσέγγιση στις σχέσεις και τη μοίρα των κατοίκων της Κύπρου, μια αλληγορία που ανατρέπει τα εμπόδια επικοινωνίας όπως τα αντιλαμβανόμαστε. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου (2ος σκηνοθέτης ο Μιχάλης Ασιήκκας), σκηνικά και κοστούμια Μελίτας Κούτα και μουσική Γιώργου Κολιά. Επί σκηνής εμφανίζεται επίσης ο Σάββας Μένοικος.


+ Παραστάσεις στην τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας (Λήδρα Πάλας) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 18:45. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα στο facebook event.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ