13ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού στη Λεμεσό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.7.2016

Από τις 22 μέχρι τις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή 13η έκδοση του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού, που διοργανώνει ετήσια η Νέα Κίνηση Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου.


Θεματικός τίτλος του φετινού φεστιβάλ είναι Out-Site και χώρος διεξαγωγής του το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, στη Λεμεσό.


Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν επτά ομάδες σύγχρονου χορού με χορογράφους τους Λία Χαράκη, Εύα Καλομοίρη, Πέτρο Κονναρή, Παναγιώτη Τοφή, Ομάδα Πέντε, Julia Brendle και Melissa Garcia Garro.


Το φεστιβάλ, μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο, έχει καθιερωθεί σαν ένα γεγονός site specific, κατά την διάρκεια του οποίου δίνεται μια ξεχωριστή ευκαιρία στο κοινό να βιώσει εξαιρετικές χορογραφίες σε εναλλακτικούς χώρους.


Τα έργα που θα παρουσιαστούν συγκαταλέγονται στην κατηγορία Site-specific dance-performances. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή χώρο, εμπνευσμένα απο την αρχιτεκτονική ή τον σχεδιασμό του χώρου, την ιστορία ή και την τρέχουσα χρήση του.


Στόχος του φεστιβάλ είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για να ανάδειξη της Κύπρου σαν ένας ελκυστικός προορισμός για νέους καλλιτέχνες της τέχνης του Σύγχρονου Χορού και Performance. Παράλληλα το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία για προβολή τοποθεσιών και εναλλακτικών χώρων του νησιού που προσφέρονται για καλλιτεχνικά δρώμενα.


Το φεστιβάλ αποτελεί σημαντικό βήμα για τις νέες ομάδες και χορογράφους ώστε να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τη δουλειά τους έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια του θεάτρου.


Το πρόγραμμα


outsiteB

+ Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 19:00 στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ) Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ