Aντώνης Φαρμακάς

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017

«20 Ιουλίου 1994, ο ΘΟΚ, στο πλαίσιο της επετείου 20 χρόνων από την τουρκική εισβολή ανεβάζει για δεύτερη φορά [πρώτη το 1980] σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους το αρχαίο δράμα “Ικέτιδες” του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.


Ως φωτογράφος των παραστάσεων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου μού ζητήθηκε η φωτογράφηση αυτής της παράστασης με την τόσο έντονη για την εποχή εκείνη σημασία. Το θέατρο ήταν κατάμεστο με 2.000 θεατές και αναμμένα κεριά καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Η συναισθηματική φόρτιση μεγάλη, και η ικανοποίηση τεράστια, όταν αυτό το σταμάτημα του χρόνου αποτυπώθηκε για πάντα σ’ ένα φωτογραφικό αρνητικό φιλμ».

Ημ.γέννησης: 02/01/1969

Σπουδές: KENT University of the Creative Arts / HND Photography [advertising and editorial]

Eπιρροές: Henri Cartier-Bresson, Ansel Adams, Yousuf Karsh, Richard Avedon και πολλοί άλλοι.

High: Επιλογή και μεγέθυνση αυτής της φωτογραφίας για το Μουσείο Θεάτρου στη Λεμεσό.

Low: Κανένα / αποφεύγονται επιμελώς.

Συμβουλή: Όταν μια φωτογραφία που πας να βγάλεις δεν σε ικανοποιεί, τότε μην κάνεις τον κόπο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ