Διάλεξη για το «Μουσείο του Μέλλοντος»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.9.2016

Υπήρξε διευθυντής της Τate Modern του Λονδίνου, του Haus der Kunst του Μονάχου και δύο μουσείων στο Ρότερνταμ προτού διοριστεί διευθυντής του Volksbuhne στο Βερολίνο. Ο Κρις Ντέρκον έρχεται στην Κύπρο στις 26 Σεπτεμβρίου για να μιλήσει για... το Μουσείο του Μέλλοντος, γνωρίζοντας πολύ καλά τα μουσεία του παρόντος.


Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πρότζεκτ Mellon, που παρουσιάζει το Ίδρυμα ARTος με βάση μια νέα θεωρία του χρόνου που εισηγείται τη συνύπαρξη παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος.
«Τα τεράστια, στέρεα, μονολιθικά, κάθετα μουσεία αποτελούν, μάλλον, κτήρια του παρελθόντος. [...] Πρέπει να οραματιστούμε μια νέα μορφή αρχιτεκτονικής μουσείου που δεν έχει να κάνει μόνο με την αρχιτεκτονική, αλλά και με νέα οργανωτικά και οικονομικά μοντέλα... Δεν νομίζω ότι η δημιουργία ενός τέλειου χώρου για την τέχνη και τους καλλιτέχνες είναι πλέον προτεραιότητα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανταλλαγή, τη διασύνδεση και την πολιτιστική συμμετοχή: τι είναι αυτό που θέλει και χρειάζεται ο θεατής;» αναφέρει ο Κρις Ντέρκον σε συνέντευξή του, σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του σκεπτικού που θα αναπτύξει στη διάλεξή του.


+ Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Ίδρυμα ARTος. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 22445456. Η διάλεξη θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ