Ακροάσεις για συμμετοχή στην Ορχήστρα Νέων της ΕΕ και στην Κύπρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.9.2016

Αιτήσεις δέχεται το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με την Ορχήστρα Νέων της ΕΕ για συμμετοχή στις ακροάσεις για την Ορχήστρα Νέων της ΕΕ στη χώρα μας.


Ανακοίνωση της Ορχήστρας Νέων της ΕΕ αναφέρει ότι όλοι οι αιτητές πρέπει να είναι ηλικίας από 16 μέχρι και 26 ετών και να είναι κάτοχοι διαβατηρίου μίας εκ των 28 κρατών – μελών της ΕΕ.


Η απόφαση της επιτροπής ακροάσεων της Ορχήστρας Νέων της ΕΕ είναι οριστική.


Οι υποψήφιοι νεαροί μουσικοί θα κληθούν να ερμηνεύσουν ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής τους το οποίο έχουν ήδη προετοιμάσει.


Οι ακροάσεις διεξάγονται σε ετήσια βάση σε κάθε χώρα της ΕΕ για την πλήρωση περίπου 120 θέσεων στην Ορχήστρα Νέων της ΕΕ.


Δεν χρεώνεται οποιοδήποτε οικονομικό κόστος για τις ακροάσεις και μόνο σε περίπτωση μη εμφάνισης στην ακρόαση ο μουσικός θα επιβαρύνεται με το ποσό των 25 ευρώ.


Οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν την Ορχήστρα για το έτος 2017 και θα συμμετάσχουν σε ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περιοδεία, της οποίας θα προηγηθούν τρεις εβδομάδες με πρόβες.


Τα μέλη της Ορχήστρας Νέων της ΕΕ δεν αμείβονται αλλά όλα τα έξοδα κατά τις περιοδείες όπως και η εκπαίδευσή τους παρέχονται δωρεάν.


Στόχος της Ορχήστρας Νέων της ΕΕ είναι να ενώνει τους πιο ταλαντούχους νεαρούς μουσικούς της Ευρώπης υπό τη διεύθυνση μαέστρων διεθνούς εμβέλειας και να υπερπηδά πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά και θρησκευτικά σύνορα.


Εξάλλου, η Μουσική Σχολή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, ανακοινώνει την υποβολή αιτήσεων για θέσεις μαθητών στη Μουσική Σχολή για τη χρονιά 2016/2017.


Οι επιλεγόμενοι μαθητές θα λάβουν υποτροφία ύψους 75% για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και παιδαγωγών οι οποίοι επιλέγηκαν κατόπιν πανευρωπαϊκού διαγωνισμού.


Οι υποτροφίες προσφέρονται για τα εξής όργανα: μία (1) υποτροφία στο τρομπόνι, τέσσερις (4) υποτροφίες στο κοντραμπάσο, μία (1) υποτροφία στο κλαρινέτο, δύο (2) υποτροφίες στο βιολί, μία (1) υποτροφία στην τρομπέτα, μία (1) υποτροφία στο φλάουτο, και δύο (2) υποτροφίες στο τσέλο.


Τα παιδιά πρέπει να είναι ηλικίας από 5 μέχρι 18 ετών, και δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε μουσικό όργανο.


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.cyso.org.cy, στην κατηγορία Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Μουσική Σχολή, Εγγραφή στη Μουσική Σχολή, το αργότερο μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2016, 15:00.


(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ