Η Άννα Μαραγκού στο δ.σ. της Διεθνούς Ένωσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.9.2016

Η Άννα Μαραγκού είναι η νέα αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο εξελέγη από τη Συνάντηση των Εθνικών Επιτροπών Διεκδίκησης της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα.


Η γνωστή αρχαιολόγος, η πορεία της οποίας είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό και τις τέχνες σε πολλαπλά επίπεδα, είναι μέρος του νέου δ.σ. του οποίου προεδρεύει ο καθηγητής Luis Godart, σύμβουλος της ιταλικής κυβέρνησης για θέματα πολιτισμού, γνωστός και διεθνούς εμβέλειας ερευνητής της αιγαιακής αρχαιολογίας, ενώ έχει εντρυφήσει και σε θέματα Γραμμικής Γραφής Α και Β. Δεύτερος αντιπρόεδρος έχει οριστεί ο Paul Cartledge (Ηνωμένο Βασίλειο), τρίτος ο Matthew Taylor (Καναδάς), γραμματέας ο George Vardas (Αυστραλία) και ταμίας ο Andrew George (Ηνωμένο Βασίλειο).


«Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου δ.σ. και διαβεβαιώνουμε ότι τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είμαστε στο πλευρό τους και πάντα αρωγοί στο έργο τους», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ