Το ΡΙΚ... κερνά καφέ στον πολιτισμό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.9.2017

Γράφει ο Μιχάλης Σταύρου


«Ο πολιτισμός αφορά όλους» είναι ένα από τα μηνύματα του κρατικού καναλιού για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, και η διεύθυνση προσπαθεί να κάνει το ΡΙΚ πιο ενεργό στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Στη χθεσινοβραδινή παρουσίαση προγραμμάτων στον ΘΟΚ, το ΡΙΚ ανακοίνωσε την ένταξη της εκπομπής «Art Cafe» σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Η εκπομπή θα ασχολείται με όλες τις μορφές πολιτισμού, τις οποίες… θα κερνάει κάθε Σάββατο στις 17.00 το απόγευμα.

Την παρουσίαση της εκπομπής ανέλαβε η Μαρίνα Μαλένη, ενώ μαζί της θα είναι και η Ελένη Ξένου.

Ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ ανακοίνωσε ακόμη, την αλλαγή φιλοσοφίας του Τέταρτου Ραδιοφώνου, το οποίο θα μεταδίδει κλασική μουσική και jazz, την ένταξη πολιτιστικού ενθέτου στα δελτία ειδήσεων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αλλά και τη συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Σκηνοθετών και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, το ΡΙΚ2 θα μεταδίδει κάθε Τρίτη ταινίες μικρού μήκους Κυπρίων σκηνοθετών, αφού σύμφωνα με τον κύριο Μαραθεύτη «Η Κύπρος άλλωστε, διαθέτει εξαίρετο καλλιτεχνικό δυναμικό που πρέπει να στηριχθεί και από φέτος το ΡΙΚ πράττει αυτό». Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, οι ταινίες μικρού μήκους θα μεταδίδονται μετά την προβολή ταινιών από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ