«Σουρινάμ» από τη Νέα Σκηνή ΘΟΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.10.2016

Ένα έργο που προέκυψε από το πρόγραμμα κυπριακής θεατρικής γραφής Play On! ανεβάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου για τη σεζόν 2016-17. Πρόκειται για το «Σουρινάμ» του Στέφανου Σταυρίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα.


Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 13 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ.


Το έργο παρουσιάζει, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέσα από τρεις σκηνές που σε πρώτο επίπεδο μοιάζουν ασύνδετες, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος άνθρωπος στην κοινωνία του σήμερα. Σκηνή πρώτη: Ένας άνδρας πάει σε κατάστημα ρούχων και εξυπηρετείται από πωλήτρια. Σκηνή δεύτερη: Ασθενής επισκέπτεται γιατρό. Σκηνή τρίτη: Τέσσερις άγνωστοι κλείνονται μέσα σε ασανσέρ.»


Η σκηνοθέτιδα Μαγδαλένα Ζήρα σημειώνει: «Στο έργο το κωμικό στοιχείο συνυπάρχει με την απόλυτη υπαρξιακή αγωνία. Η απροσδόκητη βία και η ακραία ανταγωνιστικότητα υποβόσκουν στις πιο απλές, φαινομενικά αθώες, καθημερινές συνδιαλλαγές. Ο συγγραφέας φαντάζεται μια μελλοντική δυστοπία, που μοιάζει να είναι πολύ κοντά, όπου ένας μυστηριώδης ‘οργανισμός’ προκαλεί τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες. Σε αυτό το περιβάλλον η τρομοκρατία διέπει την μπανάλ καθημερινότητα και η ανθρωποφαγία είναι η πιθανή κατάληξη των διαβρωμένων σχέσεων. Στο έργο βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα σε ένα παραμορφωτικό καθρέφτη: μπορεί να γελάσουμε, αλλά μπορεί και να τρομοκρατηθούμε.»


surinam1
surinam8

Το έργο Σουρινάμ του Στέφανου Σταυρίδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε σκηνοθετημένη ανάγνωση από τη Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, το Φεβρουάριο του 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος PLAY ON! που συνδιοργάνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.


surinam2
surinam3

Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Σκηνικά/Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Χορογραφία/Κίνηση: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Ευλαμπίου, Σταύρος Τάρταρης
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Καραγιάννη
Διευθυντής Σκηνής: Αχιλλέας Αχιλλέως
Βοηθός Σκηνής: Κώστας Μενοίκου


Ερμηνεύουν: Μαρίνα Βρόντη, Άντρια Ζένιου, Χρυστάλλα Καλλένου, Παναγιώτης Κυριάκου, Παναγιώτης Λάρκου, Γρηγόρης Πετρή, Έλλη Σαρρή, Βασίλης Χαραλάμπους


surinam4
surinam5
surinam6
surinam7


+ Παραστάσεις στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ [πρώην Νέα Σκηνή, Λατσιά]
Πρεμιέρα: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30. 


Πληροφορίες / Εισιτήρια στο Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10.00π.μ. - 1.30μ.μ. 4.00μ.μ. - 6.00μ.μ.). Εισιτήρια προς 12 και 6 ευρώ. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ