Στον Μπομπ Ντίλαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.10.2016

Ο Μπομπ Ντίλαν είναι ο νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 για την «νέα ποιητική εκφραστικότητα που εισήγαγε στην μεγάλη παράδοση της αμερικανικής μουσικής».


Η μόνιμη Γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας, Σάρα Ντάνιλς, περιέγραψε τον Ντίλαν ως ένα σπουδαίο δεξιοτέχνη που για 54 συναπτά έτη επανεφεύρει τον εαυτό του.


Ερωτώμενη ποιο τραγούδι θα πρότεινε η ίδια σε κάποιον που θέλει να γνωρίσει την... ποίηση του Ντίλαν, η κ. Ντάνιλς ανέφερε το άλμπουμ Blonde on Blonde, «ένα σπουδαίο δείγμα του λαμπρού τρόπου με τον οποίο ομοιοκαταληκτεί, συνθέτει στίχους και σκέφτεται». 



dylan_postcard
Ill: N. Elmehed. © Nobel Media 2016


Τα προγνωστικά ήθελαν το φετινό Νόμπελ να πηγαίνει στην Αμερική -δεδομένου ότι το κορυφαίο βραβείο λογοτεχνίας δεν έχει ταξιδέψει υπερατλαντικά εδώ και δεκαετίες- ωστόσο η επιλογή του Μπομπ Ντίλαν δεν ήταν αναμενόμενη.


Εχει, ήδη, μάλιστα, χαρακτηριστεί ως ριζοσπαστική επιλογή.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας την ανακοίνωση του φετινού νικητή, εδώ:


Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 ανακοινώθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 2 τοπική ώρα Κύπρου από τη Στοκχόλμη.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ