Here Come The Brides | Τα εγκαίνια σε εικόνες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.10.2016

Με νεαρές «νύφες» στο catwalk του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας του Ιδρύματος Κώστα και Ρίτας Σεβέρη [CVAR] εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η έκθεση Here Come The Brides.


Η έκθεση παρουσιάζει μια πολύτιμη και σπάνια συλλογή γαμήλιας ενδυμασίας και αντικειμένων από το 1800 μέχρι και σήμερα.


Πάνω από πενήντα νυφικά, στέφανα, κειμήλια, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα, την κοινότητα των Μαρωνιτών και αλλού παρουσιάζονται στο CVAR, προερχόμενα από την συλλογή τόσο του Ιδρύματος Σεβέρη αλλά και του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου.


Για την πραγματοποίηση της έκθεσης και του ιδιότυπου fashion show των εγκαινίων προηγήθηκε σημαντική έρευνα. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το ότι με το πέρασμα κάθε νυφικού, προβαλλόταν σε μεγάλη οθόνη αρχειακό υλικό με το ίδιο το νυφικό στην εποχή του: πχ η νύφη με το φόρεμά της ή άλλη απεικόνιση του νυφικού που περνούσε μπροστά από τα μάτια των παρευρισκομένων.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©MUSTAFA ERKAN


brides_2web
brides_3web
brides_4web
brides_5web
brides_6web
brides_7web
brides_8web
brides_9web
brides_10web

+ Η έκθεση Here Come The Brides παρουσιάζεται στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας [οδός Ερμού 285, παλιά Λευκωσία]. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 18:00 και Παρασκευή 10:00 – 20:00. Πληροφορίες τηλ. 223000994 | www.cvar.severis.org | www.boccf.org.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ