Πρεμιέρα στη Ρώμη για «Το Αγόρι στη Γέφυρα»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.10.2016

Η παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα της ταινίας «To Αγόρι στη Γέφυρα / Boy on the bridge» πραγματοποιείται στις 18 Οκτωβρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης.


Η ταινία, σε σκηνοθεσία Πέτρου Χαραλάμπους και με πρωταγωνιστές τους μικρούς Κωνσταντίνο Φαρμακά και Γιώργο Δημητρίου, διαγωνίζεται στο τμήμα Alice nella Citta του φεστιβάλ διεκδικώντας ένα από τα βραβεία του.


Τοποθετημένη στο 1988, η ταινία εστιάζει στον 12χρονο Σωκράτη που ονειρεύεται να γίνει ήρωας πολέμου. Την άνοιξη στο χωριό (η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στον Καλοπαναγιώτη) έχει την ευκαιρία να επιδοθεί σε όποια ζαβολιά μπορεί κανείς να σκεφτεί: φτιάχνει στο σπίτι πυροτεχνήματα, τρομάζει τους παππούδες του χωριού, γυρίζει το χωριό με το ποδήλατό του. Κι ύστερα, μια σειρά από γεγονότα τον αναγκάζουν να βρεθεί με σκληρό τρόπο στον κόσμο των μεγάλων. Το ξύπνημα της άνοιξης είναι βίαιο.


boyonthebridge_boys_web

Οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, Κωνσταντίνος Φαρμακάς και Γιώργος Δημητρίου [φωτο ©facebook/boyonthebridge]


Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο της Αγγλοκύπριας Eve Makis με τίτλο The Land of the Golden Apple και το σενάριο υπογράφουν η Eve Makis και ο Σταύρος Παμπαλλής.


Εκτός από τους δύο νεαρούς πρωταγωνιστές, στην ταινία συμμετέχουν οι Τόνι Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου, Μαρία Μιχαήλ, Αντρέας Τσέλεπος και άλλοι.


Η ταινία προβάλλεται στις 18 Οκτωβρίου στο Auditorium Parco della Musica στις 11:00 (Sala Sinopoli) και στις 16:00 (Cinema Farnese) και ξανά στις 19 Οκτωβρίου στο Cinema Admiral (16:30).


Στην Κύπρο, οι φίλοι του κινηματογράφου θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο για την προβολή της ταινίας στο Cyprus Film Days.


Το τρέιλερ της ταινίας «To Αγόρι στη Γέφυρα», πάντως, κερδίζει τις εντυπώσεις:


Το τμήμα Η Αλίκη στην πόλη


Το ανεξάρτητο  τμήμα του φεστιβάλ της Ρώμης, με τίτλο Alice Nella Citta [Η Αλίκη στην πόλη], στο οποίο προβάλλεται η ταινία του Πέτρου Χαραλάμπους, είναι ένα εξαιρετικά δυναμικό, αυτόνομο τμήμα για ταινίες που αφορούν τη νέα γενιά.


Η φετινή, 14η έκδοση του εν λόγω τμήματος, έχει τίτλο «Growing Up Regardless» και αυτή η θεματολογία διατρέχει τόσο τις 12 ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό αλλά και τις δέκα ταινίες που προβάλλονται εκτός διαγωνιστικού.


Εκτός από τον Πέτρο Χαραλάμπους, το βραβείο Χρυσή Κάμερα της διοργάνωσης διεκδικούν στο ίδιο τμήμα ο σπουδαίος Φατίχ Ακίν με το road movie Goodbye Berlin, ο Ντέρικ Μπόρτε με το London Town για ένα έφηβο που πορώνεται με τη μουσική των Clash, ο Mijke de Jong με το Layla M. για ένα κορίτσι από το Μαρόκο που γίνεται μέλος μιας ομάδας φανατικών μουσουλμάνων και άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες από όλο τον κόσμο.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ