3ο Buffer Fringe | Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών τον Νοέμβριο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.10.2016

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία διοργανώνει το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe, μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου 2016.


Ως μια σταθερά εξελισσόμενη διοργάνωση, το Buffer Fringe βελτιώνεται συνεχώς προσφέροντας πρωτοποριακές και πειραματικές παραστάσεις από ολόκληρη την Κύπρο. Για πρώτη φορά συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ και καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Buffer Fringe δημιουργεί ένα χώρο που αμφισβητεί τα γεωγραφικά και καλλιτεχνικά όρια, ένα χώρο που γιορτάζει την καλλιτεχνική ρευστότητα. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί να μεταμορφώσει φυσικούς και συμβολικούς χώρους στην πόλη, προκαλώντας το κοινό και τους καλλιτέχνες να βιώσουν τα όρια και τα περιθώρια στην καθημερινότητά τους.


Με την εισαγωγή νέων προοπτικών, το Buffer Fringe επιζητεί να θέσει σε κίνηση τη θετική αλλαγή στην Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλέντα από την Κύπρο και το εξωτερικό να εκφράσουν όσα, συνήθως, μένουν ανείπωτα.» 


Στο φετινό Buffer Fringe συμμετέχουν οκτώ σχήματα με αντίστοιχες παραγωγές.


Στις τρεις μέρες του φεστιβάλ, το οποίο θα ολοκληρωθεί με ένα πάρτι λήξης, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πρωτοποριακούς καλλιτέχνες, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Επιπρόσθετα, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις θα μπορούμε να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:




  • 9 Νοεμβρίου, Σπίτι της Συνεργασίας, 8.30μμ-9.30μμ


    Τη μέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ το Σπίτι της Συνεργασίας προσφέρει στους φίλους της τζαζ και όχι μόνο την ευκαιρία να απολαύσουν μια καλλιτεχνική συνάντηση με τους Duetrost, Λευτέρη Μουμτζή και Nihat Ağdaç.






  • 10 Νοεμβρίου




Ινστιτούτο Γκαίτε, 6μμ-7.30


- Island in the Sun – Μια οπτικο-ακουστική εγκατάσταση για τις κατακερματισμένες ζωές των μεταναστών.


Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, 8μμ-9.15μμ


- A Man with a Suitcase – Ένα θέατρο σκιών αφηγείται το μυστηριώδες ταξίδι του χάρτινου ανθρώπου.
- The More You Dance the More You Get – Μία σόλο παράσταση χορού που αποκαλύπτει την αντίληψη του σώματος ως προϊόν στη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών.



island_in_the_sun_bufferfringe16
Island in the Sun


a-man-in-a-suitcase
A man with a suitcase
the-more-you-dance-1
The More You Dance the More You Get




  • 11 Νοεμβρίου




Bedestan, 7.15μμ-9.40μμ


- pURe – Μία παράσταση σύγχρονου χορού που μεταφέρει το σώμα από το χώρο του συμβολικού στο χώρο των αναγκών, των επιθυμιών και των φαντασιώσεων.
- SEAL – Μία παράσταση πολυμέσων που ιχνηλατεί το ταξίδι της ψυχής.
- Ship of Fools_Ashore – Ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από τους ήχους της Νεκρής Ζώνης.


ship_of_fools
Ship of Fools _ ashore
pure21
Pure
seal-2
Seal




  • 12 Νοεμβρίου




Καστελιώτισσα, 7.15μμ-9.45μμ


- CYPRIOT BALL OF BODIES AND SOULS – Μια διαδραστική παράσταση όπου το κοινό δημιουργεί ήχο και κίνηση και γίνεται από θεατής, εκτελεστής.
- NARcissus - Ένα έργο πειραματικού μουσικού θεάτρου.
- Solo dell’Arte – Ένα έργο σύγχρονου θεάτρου με μάσκες.


solodellarte
Solo dell'arte
narcisus
NARcissus


Bandabuliya, 10μμ-2πμ


- YOU ARE HERE... ELSEWHERE – Μια διαδραστική εγκατάσταση με φώτα σας μεταφέρει από μια διαδραστική παιδική χαρά σε ένα ολονύχτιο ξέφρενο πάρτυ λήξης με τους Inal Bilsel, Cotsios o Pikatillis, The mighty scoop, Pueblo Franco.


you-are-here-you-are-elsewhere

+ Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22445740, e-mail: admin@home4cooperation.info και facebook/BufferFringe | youtube/buffer fringe festival | instagram/BufferFringe

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ