ΤΕΡΨηΧΟΡοι | Μουσικοχορευτική Παράσταση

Eleni Papadopoulou Δημοσιεύθηκε 26.10.2016

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών πραγματοποιεί μουσικοχορευτική παράσταση, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο Στροβόλου, με τίτλο ΤΕΡΨηΧΟΡοι


Η παράσταση έχει θέμα την Τέρψη που προκαλεί ο χορός και η μουσική στον άνθρωπο, προβάλλοντας τα ενωτικά στοιχεία που συνδέουν την παραδοσιακή μουσική και χορό, με την σύγχρονη πραγματικότητα. Έτσι, αναδεικνύεται η συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον ενιαίο Ελληνικό Ιστορικό Χώρο. Παράλληλα, παρουσιάζονται  οι σχέσεις της μουσικής και του χορού -που δεν έχουν σύνορα- καθώς οι άνθρωποι, μέσα από τη μουσική και το χορό, εκφράζονται αβίαστα, προσθέτοντας τα δικά τους ιδιαίτερα, τοπικά στοιχεία.




terpsihoroia3




Η παράσταση ΤΕΡΨηΧΟΡοι, κινείται σε δύο επίπεδα:


Από τη μια, προβάλλεται η παραδοσιακή μουσική και ο παραδοσιακός χορός από διάφορες περιοχές του Ιστορικού Ελληνικού χώρου (Κύπρο, Πόντο, Μ. Ασία, Καππαδοκία, Κ. Ιταλία, Κυκλάδες, Θράκη, Δωδεκάνησα) και από την άλλη, προβάλλεται η σύγχρονη διασκευή ή δημιουργία ή πραγματικότητα, βασισμένη στους ρυθμούς, στους ήχους, στα μουσικά και χορευτικά μοτίβα της παράδοσης, εκφραζόμενη με απόλυτο σεβασμό στο αυθεντικό πρωτότυπο.


Η παράσταση έχει καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, είναι πολυπρόσωπη  και φιλοξενεί μουσικούς, χορευτές και ηθοποιούς από Ελλάδα και Κύπρο. Συμμετέχουν:




  • η ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού, Κατερίνα Παπαδοπούλου, μαζί με τη μουσική της ομάδα. Θα παρουσιαστεί μέρος της νέας τους δουλειάς Anastatica Project.




  • η νεοσύστατη χορωδία Amalgamation Choir, με παραδοσιακότροπες πρωτότυπες ερμηνείες, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου




  • η ηθοποιός Μυρσίνη Χριστοδούλου στα κείμενα




  • 60 χορευτές, μέλη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου, με πολυετή πείρα στον τομέα του χορού





Aπό την 1η Νοεμβριου θα διατίθενται τα εισητήρια online από το www.soldoutticketbox.com



Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και  είναι υπό την Αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ