Παρ’όλα αυτά καταλήγουμε εδώ /Bizim Kütüphane (Η Βιβλιοθήκη μας)

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.10.2017



Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 και το πρότζεκτ Terra Mediterranea: In Action, το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει το δρόμενο των Serap Kanay και Nurtane Karagil, Bizim Kütüphane (Η Βιβλιοθήκη μας).

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 15:00-20:00 στο NiMAC

MAYDAY MAYDAY ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ Ανταποκριθείτε ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ KÜTÜPHANE

Την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, η «Bizim Kütüphane» (Η Βιβλιοθήκη μας) σας προσκαλεί όλους στο NiMAC για μια σειρά δράσεων το απόγευμα/νωρίς το βράδυ (μεταξύ 15:00 και 20:00) στη βιβλιοθήκη. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω πρόγραμμα και ελάτε. Μπορείτε να συμμετέχετε, αν θέλετε, να δημιουργήσετε κάποιο δικό σας έργο ή απλώς να ρίξετε μια ματιά τριγύρω και να παρακολουθήσετε, να ακούσετε και να αναλογιστείτε. Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε γιατί «Παρ’όλα αυτά καταλήγουμε εδώ».

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία.

Ο Χαρταετός της Οδού Αναμνήσεων Serap Kanay

Οι ζωές είναι διαμορφωμένες μνήμες που ζήσαμε...

Οι μνήμες είναι συσσωρευμένες ιστορίες που ειπώθηκαν…

Οι μνήμες που ανακαλούμε είναι χαραγμένες στην ψυχή...

Σημαδεμένη ψυχή ανυψώσου στον ουρανό, δυστυχώς, οι μνήμες δεν μπορούν να πετάξουν...



αυτό Το έκανα χωρίς λόγο – Nurtane Karagil

Τυχαίες πράξεις απλά για να τις κάνω.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – Kıbrıs Garip

Το «Δεν υπάρχουν μπισκότα στη βιβλιοθήκη» στοχεύει στο να αμφισβητήσει τι ανήκει σε μια βιβλιοθήκη: Ιστορίες, δικές-του ιστορίες, δικές-της ιστορίες, άλλες-ιστορίες; Κάτι εναλλακτικό σε αυτό που έχουμε διαβάσει, επαναλάβει και που συνεχίζουμε να ακούμε ξανά και ξανά; Προτείνει να κάνουμε ένα βήμα πίσω από αυτά που μας είπαν για να αμφισβητήσουμε, να διερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε το ανείπωτο. Με το Χόλυγουντ να αποκομίζει τα οφέλη (και τα κέρδη) των ανανεωμένων μονοδιάστατων χαρακτήρων και την εξιλέωση του «απόλυτου κακού» μέσω της εκ νέου αφήγησης μιας ιστορίας από διαφορετική οπτική γωνία, γιατί πρέπει να περιμένει η Ιστορία; Εάν η πριγκίπισσα δεν είναι πάντοτε αγνή, η μάγισσα δεν είναι πάντοτε κακή, ο πρίγκιπας δεν είναι πάντοτε γενναίος και ο βασιλιάς δεν είναι πάντοτε ενάρετος, μήπως είναι καιρός να έχουμε και μπισκότα στη βιβλιοθήκη;



ΑΑ Συγκέντρωση/πειραματισμός/περφόρμανς/εργαστήριο – Hayal Gezer

Στόχος αυτής της περφόρμανς/εργαστηρίου/συγκέντρωσης είναι να διερευνήσει την τέχνη ως μηχανισμό αντιμετώπισης και να μοιραστεί εμπειρίες, κοινά και διαφορές με έναν πειραματικό χιουμοριστικό τρόπο. Μπείτε στον κύκλο χωρίς φόβο, μπείτε στον κύκλο χωρίς προσδοκία, μπείτε στον κύκλο όπως ακριβώς είστε. Το πείραμα θα εξελιχθεί και θα αναπτυχθεί καθώς θα διερευνούμε μαζί τις δυνατότητες και τις προοπτικές του κύκλου αυτού. Μπορείτε να μπαίνετε στον κύκλο και να βγαίνετε όποτε θέλετε, να συμμετέχετε ενεργά ή παθητικά. Το πρώτο μέρος του κύκλου θα αποτελείται από ήπια προθέρμανση, κάμψεις και εκτάσεις και κάποιες ασκήσεις αναπνοής. Στο δεύτερο μέρος, θα μοιραστούμε και θα διερευνήσουμε από κοινού.

Φορέστε άνετα ρούχα και ελάτε με ανοικτό πνεύμα.



#MehhSquare Εγκατάσταση διαδικτυακού ραδιοφώνου Reşat Korel & Ediz Arca

Παρ’ όλο που η εγκατάσταση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής σε ένα χώρο απόλυτης ησυχίας όπως η βιβλιοθήκη μπορεί να θεωρηθεί κάτι το ειρωνικό, ωστόσο, θα δώσει τη δυνατότητα της σύνδεσης με αυτό που συμβαίνει μέσα σε μια λευκή καμπίνα αφού θα την ανοίξει σε δυνητικούς ακροατές σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεπερνώντας έτσι τα όρια του χωροχρόνου. Η δημιουργία σταθμών ακρόασης τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα της διαιρεμένης πόλης θα εξυπηρετήσει έναν μη καθορισμένο σκοπό, στόχος του οποίου είναι να γεφυρώσει τυχαίους ακροατές.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει αρμονικά σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πρότζεκτ, αναγνώσεις, μουσικές δράσεις και άλλες εγκαταστάσεις ως μέρος της έκθεσης και θα εξυπηρετήσει έναν τεκμηριωτικό σκοπό για όλη την εκδήλωση. Το #MehhSquare θα περιλαμβάνει μια δίωρη ανεπίσημη εκπομπή λόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ζητηθεί από καλλιτέχνες και άλλα άτομα που συμμετέχουν στην εκδήλωση Παρ’όλα αυτά καταλήγουμε εδώ να γράψουν ανώνυμα ένα θέμα που τους ενδιαφέρει για να τεθεί προς συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων. Τα θέματα θα συζητηθούν με τη σειρά που θα συγκεντρωθούν από τον συντονιστή. Δεδομένου ότι η εκπομπή θα μεταδοθεί απευθείας διαδικτυακά, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν και να συμβάλουν στο διαδραστικό αυτό πρόγραμμα συζήτησης.



NiMAC

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [Παλιά Ηλεκτρική]

Παλιάς Ηλεκτρικής 19, 1016 Λευκωσία, T: 22797400

info@nimac.org.cy, www.nimac.org.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ