Το «Γάλα», του Βασίλη Κατσικονούρη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.10.2016

Το βραβευμένο έργο «Γάλα», του Βασίλη Κατσικονούρη έρχεται τον Νοέμβριο στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ.


Μια οικογένεια ελληνοπόντιων από τον Καύκασο, φθάνει στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Στη πορεία, ο θάνατος του πατέρα, αφήνει τη μάνα, την Ρήνα μονάχη με τα δυο της παιδιά, τον Αντώνη και το Λευτέρη…


Ο πρώτος θα παλέψει και θα προσαρμοστεί στη σκληρή πραγματικότητα, κυνηγώντας το όνειρο μιας καινούργιας ζωής και θα γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του, στο πρόσωπο της μοναχοκόρης του αφεντικού, ο μικρότερος, ο Λευτέρης, θα επιστρέφει στο παρελθόν, στη μητέρα γη, τη Τιφλίδα αναζητώντας τη ταυτότητά του γιατί δε θέλει να γίνει Γκριέκι!


Το Γάλα, το «κλασικό» πια αριστούργημα του Βασίλη Κατσικονούρη, προκαλεί με την αμεσότητα των διαλόγων του και τη δυναμική των χαρακτήρων του.


gala_ethal

Συντελεστές:


Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης
Σκηνικός χώρος βασισμένος σε μια ιδέα των: Έλενας Κοτασβίλι και Αλέξη Βαγιανού
Σχεδιασμοί Φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Ενδυματολόγος: Ματίνα Λαμάρη


Βοηθός σκηνοθέτη: Gulya Khusainova
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Σιαφκάλλη, Μάριος Κωνσταντίνου, Στέλιος Ανδρονίκου και Ήβη Νικολαΐδη


gala_ethal_2

…Η γραφή του Κατσικονούρη είναι λιτή, βίαιη όσο το θέμα του επιβάλλει, με ριπές ποιητικές και απογειώσεις αναμνήσεων χωρίς ωραιοπάθεια και φιλολογία. Ως είδος θα μπορούσε να καταταγεί στις «λαϊκές τραγωδίες» και, για να εξηγούμαι συγκεκριμένα, κάτι παρόμοιο με το Ψηλά την Γέφυρα του Άρθουρ Μίλερ, τον Σωσμένο του Μποντ, τον Ρομπέρτο Ζούκο του Κολτές. Έργα επίσης βίαια, ανελέητα, λιτά ωμά, γυμνά και απελπισμένα..
Κ. Γεωργουσόπουλος, Ιδέες – Τα Νέα


…Συγκλονιστικό έργο- που μιλώντας για την τραγωδία του μετανάστη υποβάλλει επίμονα το φόντο, τον καμβά, δηλαδή τη γύρω του κοινωνία-, συγκλονιστικότερα ανεβασμένο…
Βασίλης Αγγελικόπουλος, Καθημερινή


…Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη είναι απ’ τα πληρέστερα που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια και διαθέτει δυνατούς διαλόγους, πυκνή ροή εξαιρετικές συγκρούσεις και μοναδικές κορυφώσεις…
Βασίλης Μπουζιώτης, Έθνος


…Οι λαϊκοί του διάλογοι, ο ψυχισμός των ηρώων του και οι κοινωνικά αναγνωρίσιμες καταστάσεις του θαρρείς και είναι όλα εμπειρικά βιωμένα. Όταν λοιπόν το υλικό φτάνει πια στο χαρτί, ρέει αβίαστα, από ψυχής, απαλλαγμένο από τεχνικές και συγγραφικά κόλπα...
Ιλειάνα Δημάδη, Αθηνόραμα


+ Η avant premiere θα δοθεί την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 στις 20:30 ενώ η επίσημη πρεμιέρα την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, την ίδια ώρα στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Τακτικές παραστάσεις κάθε Τρίτη και Σάββατο (20:30) και κάθε Κυριακή (18:30), μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.


Παραστάσεις θα δοθούν στην Πάφο, στην Παλιά Ηλεκτρική την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (20:30) και στην Λευκωσία, στις Αποθήκες ΘΟΚ (πρώην Νέα Σκηνή), το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (20:30) & Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (18:30).


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 25877827 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ