H Σάρλοτ Ράμπλινγκ στo Πάφος2017

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.11.2017
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 11: Charlotte Rampling attends the EFA Filmgala Opening - 15th French Film Week Berlin on December 11, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Clemens Bilan/Getty Images)

Η διάσημη ηθοποιός Σάρλοτ Ράμπλινγκ φτάνει στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για μια μοναδική παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και στην Marguerite Yourcenar.


Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ μπαίνει... με το δεξί στο ανακαινισμένο Μαρκίδειο Θέατρο, εγκαινιάζοντας την νέα πολιτιστική υποδομή της Πάφου.

Η παράσταση θα δοθεί στις 18 Νοεμβρίου 2017 και σε αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η Βαρβάρα Γύρα στην κιθάρα.

IFA 8/10/09
CHARLOTTE RAMPLING POLYDOROS VOGIATZIS


H Σάρλοτ Ράμπλινγκ και ο Πολύδωρος Βογιατζής στην παράσταση Constantin Cavafy & Marguerite Yourcenar ©Ελενη Γρηγοριάδου


Η παράσταση Constantin Cavafy & Marguerite Yourcenar, μια παραγωγή του 2010 που εξακολουθεί να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο την άκρως ενδιαφέρουσα λογοτεχνική συνάντηση του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη [1863-1933] με την Γαλλοαμερικανίδα συγγραφέα και ποιήτρια Μαργκερίτ Γιουρσενάρ [1903-1987], μια από τις κορυφαίες λογοτεχνικές μορφές της Γαλλίας του 20ού αιώνα.

H Γιουρσενάρ αναδεικνύει μέσα από τα κείμενά της, με ένα ξεχωριστό τρόπο, γνωστές και άγνωστες παραμέτρους του καβαφικού έργου, με έμφαση στον έρωτα και τον θάνατο, στη μοναξιά και στην πολιτική διάσταση, την υπαρξιακή και βιολογική φθορά.

Η παράσταση, την οποία επιμελείται ο Jean Claude Feugnet, θα δοθεί στην γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.


Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1946 στη Βρετανία. Έκανε το ντεπούτο της στον κινηματογράφο το 1966 στην ταινία Georgy Giril, με την οποία έγινε αμέσως διάσημη. Διακρίθηκε για τους ρόλους της σε πάρα πολλές ταινίες όπως The Dammed, The Night Porter, Farewell My Lovely, Stαrdust Memories. Έχει πολλές συνεργασίες με τον Γάλλο σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν. Σε όλη της την πορεία, δεν δίστασε να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και να ξεπεράσει τα όριά της. Το 2009, σε ηλικία 64 ετών, ο Γερμανός φωτογράφος Γιούργκεν Τέλερ, την φωτογραφίζει γυμνή μπροστά στη Μόνα Λίζα σε μια φωτογράφιση που γίνεται στο άδειο Λούβρο από τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 6 το πρωί. «Η εμπειρία έμοιαζε με νυχτερινό πικ νικ, σε ένα παλάτι ομορφιάς παρέα με την Τζοκόντα! Γύρω μου υπήρχαν όλοι αυτοί οι εκπληκτικοί πίνακες και οι άνθρωποι που απεικονίζονται σε αυτούς να μας κοιτάζουν. Υπήρχε μια μεταφυσική αίσθηση και ένιωθες κομμάτι της τέχνης των αιώνων», εξομολογείται η Σάρλοτ Ράμπλινγκ σε συνέντευξή της στους Sunday Times. Στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2015, παρουσιάστηκε η ταινία «45 Years», για την οποία κέρδισε την αργυρή Αρκτο ερμηνείας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας την τίμησε για τη συνολική προσφορά της. Τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται σε μια εξαιρετικά γόνιμη κινηματογραφική περίοδο παίζοντας στις ταινίες The Little Stranger Red Sparrow, Euphoria, Valley of the Gods, Hannah, Waiting for the Miracle to Come, 45 Years και The Sense of an Ending, βασισμένη στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς, Ένα Κάποιο Τέλος, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.

+ Στις 18 Νοεμβρίου στο ανακαινισμένο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, στις 20:30. Εισιτήρια προς 20 και 15 ευρώ [μειωμένο για μαθητές, άνεργους, συνταξιούχους] στα περίπτερα Time Out Πάφος και So Easy Stores Παγκύπρια, ηλεκτρονικά: www.soldoutticketbox.com/pafos2017

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ