Επιστρέφει στο Ριάλτο η Γεωργία Ντέτσερ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.11.2017

Την επιστροφή της Γεωργίας Ντέτσερ στη θέση της γενικής διευθύντριας του Θεάτρου Ριάλτο αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο του λεμεσιανού θεάτρου.


Η κ. Ντέτσερ υπήρξε διευθύντρια του Ριάλτο για 16 ολόκληρα χρόνια πριν την αποχώρησή της από το Ριάλτο για να αναλάβει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος2017. Η παρουσία της εκεί υπήρξε καταλυτικής σημασίας στην επιτυχία της ΠΠτΕ 2017 και σήμερα, λίγο πριν την λήξη του έτους και του ευρωπαϊκού θεσμού που έφερε την Πάφο στο προσκήνιο, επισφραγίζεται η επιστροφή της στο Ριάλτο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο «Π» ο Κίκης Καζαμίας, πρόεδρος του δ.σ. του Ριάλτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ριάλτο από τον Μάιο 2017 λειτουργεί με τα διοικητικά καθήκοντα να έχει αναλάβει η Νίκη Βασιλείου, επί χρόνια λειτουργός -και δεξί χέρι της πρώην διευθύντριας- του θεάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάη παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του Ριάλτο ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Το δ.σ. του Ριάλτο αποφάσισε, αντί να προκηρύξει τη θέση, να την προτείνει στην κ. Ντέτσερ η οποία και την αποδέχτηκε.

Η προσωπική σφραγίδα της Γεωργίας Ντέτσερ υπήρξε αδιαμφισβήτητη στην επιτυχημένη πορεία του Ριάλτο: οραματίστρια, βαθιά γνώστης των πολιτιστικών πραγμάτων, κατάφερε να κρατήσει δυνατό το Ριάλτο ακόμη και με την βαθιά κρίση που περνούσε και περνά ακόμη η Κύπρος, με αυξήσεις εισιτηρίων σε πολλές περιπτώσεις.

Επιπλέον, και με τη δική της συμβολή, το Ριάλτο φιλοξενεί μερικούς από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας: την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού, το ετήσιο Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος», το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου και το Cyprus World Music and Jazz Showcase.

Η κ. Ντέτσερ θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου 2018.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ