«Ο Χάσης» στην ΕΘΑΛ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.11.2017

Σε συνεργασία με το Φανταστικό Θέατρο ανεβαίνει η παραγωγή της ΕΘΑΛ «Ο Χάσης», η πρεμιέρα της οποίας θα δοθεί στη Λευκωσία προτού μεταφερθεί στην έδρα της ΕΘΑΛ, τον Τεχνοχώρο στη Λεμεσό.


Γραμμένο στα τέλη του 18ου αιώνα στο Ζακυνθινό ιδίωμα της εποχής, με μεγάλη λογοτεχνική και ιστορική σημασία καθώς αποτελεί ένα έργο-μεταίχμιο μεταξύ του Κρητικού δράματος της αναγέννησης και της νεότερης ελληνικής δραματουργίας, το έργο του Δημήτριου Γουζέλη «Ο Χάσης» έχει ρίζες στα λαϊκά δρώμενα και στην αναγεννησιακή κομμέντια, αλλά συνδέεται και με το πνεύμα του λαϊκού θεάτρου σκιών.
Για τούτο οι Φράγκοι έχουνε ωραίο ένα παρλάτο.
Όποιος μ'ελπίδες φρούδες ζει, χεσμένος πάει κάτου

Αθυρόστομο, ποιητικό, ζωντανό, το κείμενο του Γουζέλη είναι μια αποτύπωση της κοινωνίας του καιρού του και παράλληλα μια διαχρονική σάτιρα μιας υποκριτικής και ματαιόδοξης κοινωνίας σε παρακμή. Παραμορφώνει και γελοιοποιεί με μια μεταδοτική αίσθηση ελευθερίας και παιχνιδιάρικης ασέβειας. Όμως πίσω από την επεισοδιακή αυτή κωμωδία κρύβεται η τραγωδία ενός νέου ανθρώπου που ζει σε μια κοινωνία φθοράς: τα όνειρά του καταποντίζονται, επειδή είναι ο μόνος που προσπαθεί να ξεφύγει από το βάλτο μέσα στο οποίο όλοι οι άλλοι βυθίζονται ανέμελα.

Διασκευή/δραματουργική επεξεργασία: Μαγδαλένα Ζήρα σε συνεργασία με τον θίασο

Σκηνικά /κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ζαχαρίου

Χορογραφίες: Φωτεινή Περδικάκη

Σχεδιασμοί φωτισμών: Καρολίνα Σπύρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Βήχα

Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Ελένη Ιωάννου

Ηθοποιοί: Δημήτρης Αντωνίου, Μαρίνα Βρόντη,  Άντρια Ζένιου, Θανάσης Ιωάννου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Πολυξένη Σάββα και Δημήτρης Χειμώνας.

+ Πρεμιέρα την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στο Θέατρο Δέντρο (Λευκωσία) στις 20:30. Παραστάσεις: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, Θέατρο Δέντρο στις 20:30 και έπειτα κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2017. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ