Έκθεση του Γερμανού εικαστικού Horst Weierstall στο Μουσείο Μιχαλάκη Ζαμπέλα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.11.2016

Το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα παρουσιάζει την προσωρινή έκθεση του Γερμανού εικαστικού Horst Weierstall με τίτλο «Από το Σημείο στην Πράξη», την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2016.


Στην έκθεση αντικατοπτρίζεται η εξέλιξη του Γερμανού εικαστικού Horst Weierstall από το 1979 μέχρι σήμερα. Δεν αποτελεί μια χρονολογική ή αναδρομική κατατόπιση στην εξέλιξη του έργου του, μάλλον αντιπαραθέτει διαφορετικές φάσεις της δουλειάς του, σειρές έργων του, μέσα και μεθόδους. Ο Weierstall χρησιμοποίησε ως μέσο έκφρασης του το ίδιο του το σώμα, κολλάζ από εφήμερα και υφιστάμενα υλικά, τη ζωγραφική και το σχέδιο.


Ενώ ο Weierstall είχε ως βάση του την Κύπρο από το 1981 μέχρι το 2008, το έργο του επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συχνές παραμονές του στην Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο. Ο καλλιτέχνης ήταν από τους πρώτους που σύστησαν στο Κυπριακό κοινό τη μορφή τέχνης Performance Art γύρω στο 1980. Επιλεγμένες σόλο πράξεις όπως ο ίδιος τις αποκαλεί, εννοώντας τις παραστατικές του δράσεις από το παρελθόν, θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης.


Σε οπτικό δοκίμιο που συνοδεύει την έκθεση εντοπίζει κανείς αποσπάσματα από διάφορες λογοτεχνικές πηγές, οι οποίες ενέπνευσαν τον εικαστικό κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Τα αποσπάσματα παρατίθενται όπως ακριβώς αναγράφονται στις σημειώσεις του καλλιτέχνη παράλληλα με κριτικές από διάφορους συνεργάτες του. Στόχος του δοκιμίου των εκδόσεων «Moufflon» είναι να παρέχει στον αναγνώστη ελεύθερο πεδίο για την ερμηνεία και την αίσθηση συμμετοχής στην αποκωδικοποίηση των θεμάτων και των αφηρημένων ιδεών που αναπτύσσονται στα έργα του.


+ Εγκαίνια: Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016 | 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.


Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, και ώρα 11:00 θα λάβει χώρα στην έκθεση, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ των Horst Weierstall και Κλίτσα Αντωνίου, Χάρη Πελλαπαϊσιώτη, Βίκυ Περικλέους, Martin Meason και Hourig Torossian.


Είσοδος: ελεύθερη


Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 15:00 – 18:00 Τετάρτη: 10:00 – 13:00 & 15:00 – 19:00


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22456098 ή επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ