Ο Νοέμβριος στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.11.2017



rampling

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017,  20:30
Μαρκίδειο Θέατρο
ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ
M. Yourcenar – C.P. Cavafy με την Charlotte Rampling

Η Βρετανίδα ηθοποιός Charlotte Rampling, ο Ελληνογάλλος ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής και η κιθαρίστας Βαρβάρα Γύρα παρουσιάζουν επί σκηνής τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar, σε επιμέλεια του Jean-Claude Feugnet. Η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και ποιήτρια ήταν η πρώτη που μετέφρασε τα έργα του Αλεξανδρινού στα γαλλικά ενώ έγραψε και την κριτική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Στην παράσταση, κυρίαρχη είναι η ποίηση του Καβάφη, την ώρα που τα κείμενα της Yourcenar, χάρη και στη γυναικεία ευφυΐα και την υψηλή ευαισθησία της, αναδεικνύουν γνωστές και μυστικές πτυχές του καβαφικού έργου, δίνοντας έμφαση στις παραμέτρους του έρωτα και του θανάτου, της μοναξιάς, της πολιτικής διάστασης, της υπαρξιακής και βιολογικής φθοράς. Το γεγονός ότι ο ανακαινισμένος χώρος του Μαρκιδείου φιλοξενεί την απαγγελία τόσο σπουδαίων λογοτεχνικών έργων προσδίδει στην παράσταση μια ακόμα πιο έντονη ιδιαιτερότητα.
Χορηγός: OΠΑΠ
H παράσταση θα είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα


Εισιτήρια: €20 (κανονικά) €15 (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)
Αγορά Εισιτηρίων εδώ 


pianists


Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, 20:30
Μαρκίδειο Θέατρο

Συνάντηση Δύο Πολιτισμών
Δύο πιανίστες, δύο διαφορετικοί καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Τουρκία συναντώνται και ερμηνεύουν έργα Ελλήνων, Τούρκων και Ρώσων συνθετών, επιβεβαιώνοντας την αδιαφιλονίκητη δύναμη της μουσικής να υπερβαίνει κάθε είδους όρια και διαχωρισμούς. Ο Κύπριος Μανώλης Νεοφύτου και η Canan Kocaay Camurtas από την Τουρκία δίνουν ένα κονσέρτο που μπορεί να ενώσει λαούς και πολιτισμούς.
Στο πλαίσιο του προγράμματος της Σκηνής που Ταξιδεύει.
Χορηγός: CYTAMOBILE VODAFONE

Εισιτήρια: 10€
Αγορά Εισιτηρίων


violin


Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, 20:30
Μαρκίδειο Θέατρο
Πρόσκληση σε Κύπριους Συνθέτες
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, προσκάλεσαν Κύπριους συνθέτες να εμπνευστούν από το πρόγραμμα του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού και τις θεματικές ενότητες του (καθώς και από το σύνθημα Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς), με σκοπό την παραγωγή πρωτότυπων έργων τα οποία θα συνδεθούν για πάντα μετο ταξίδι της ΠΠτΕ Πάφος2017.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλέχθησαν και θα παρουσιαστούν τα έργα των ακόλουθων συνθετών:

1. Ευαγόρας Καραγιώργης – Σολέα για 2 πιάνα, σωληνοειδή κουδούνια, ξυλόφωνο, βιμπράφωνο, μαρίμπα
2.Αντρέας Γιαγκόπουλος – Μουσική για 2 πιάνα, ξυλόφωνο και κύμβαλο
3.Σάββας Σάββα- Σονάτα 1-2-3
4.Αντρέας Μουστούκης – Etudes for a Ballet Scene
5.Ράνια Χρυσοστόμου Psomi- Θέματα για δύο Πιανίστες και δύο Κρουστούς
6.Τάσος Στυλιανού – Φυλετικές Ιστορίες για δύο πιάνα και δύο Κρουστούς
Στα κρούστα ο Μάριος Νικολάου και ο Αλέξανδρος Γιοβάνος
Στα Πιάνα η Δροσοσταλίδα Μωραίτη και ο Πλωτίνος Μικρομμάτης

Με τη συνεργασία του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών.
Εισιτήρια: 10€
Αγορά Εισητηρίων



ImageStream.aspx_-262x118@2x


Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 , 15:00
Μαρκίδειο Θέατρο 

Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου
Στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το αριστούργημα της Άλκης Ζέη, για μικρούς και μεγάλους θεατές. Στην Αθήνα του 1940 αρχίζει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια.

Δραματοποίηση: Σάββας Κυριακίδης/Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά/Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Ζαβρός
Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Γιάννης Καραούλης,Φανή Γεωργακοπούλου, Ντίνα Μιχαηλίδη, Σώτος Σταυράκης, Ανδρέας Βασιλείου, Αντώνης Χαντζής, Ηλίας Ανδρέου, Άννα Γιαγκιώζη, Άντρεα Δημητρίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Αντρέας Μακρής, Στέλιος Καλλιστράτης, Βικτώρια Φώτα, Δημήτρης Μαχαίρας.
Εισιτήρια: €6 (για παιδιά και ενήλικες)
Πληροφορίες: ΘΟΚ 77772717





Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ