Είναι τρεις εξαίρετοι μουσικοί σε ένα ενιαίο «σώμα» -είναι οι Human Touch, ένα από τα σπουδαιότερα και μακροβιότερα ελληνικά συγκροτήματα της Τζαζ και με σημαντική παρουσία σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Οι Human Touch, μετά από 18 χρόνια ζωής, αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της Ελλάδας έχοντας «κατακτήσει» το δικό τους κοινό. Τρεις σπουδαίοι μουσικοί με διακρίσεις, που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και αναγνωσιμότητας από το μουσικόφιλο κοινό, 0ι
David Lynch, Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχουν αποκτήσει ως Τρίο αλλά και ο καθένας ξεχωριστά τη δική τους μουσική ταυτότητα και πορεία στον ευρύτερο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Οι τρεις τους ως
Human Touch, κινούμενοι σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων σε τζαζ ύφος, μέσα από την ποικιλία των οργάνων που παίζει ο καθένας, τη μουσικότητα και την βαθιά «συνομιλία» που έχουν στη σκηνή συμπαρασύρουν τον ακροατή σε κάθε λογής συναισθήματα και εικόνες.
Έχουν εκδώσει δύο άλμπουμ το “Human Touch” (1998, Lyra) και το Movin (2004, Libra Music).
Οι
Human Touch έχουν παίξει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και έχουν αποκτήσει, μέσα από τη μουσική δεξιοτεχνία και τις πρωτότυπες συνθέσεις, τους πιστό κοινό. Έχουν επίσης ένα ενθουσιώδες κοινό και στην Ευρώπη όπου παίζουν όλο και πιο συχνά.
Είναι αναγνωρισμένοι ως «Group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ» και θεωρούνται ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του είδους και του ύφους τους εντός και εκτός Ελλάδας.
Η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ελευθερίας που έχουν κατακτήσει μέσα από την πολύχρονη γνωριμία και συνεργασία τους και που έχει ως αποτέλεσμα να «συνομιλούν» αυτοσχεδιαστικά ταξιδεύοντας στον αυθορμητισμό της στιγμής. Κάτι που φτάνει άμεσα στον κόσμο και τον συνεπαίρνει επιβεβαιώνοντας το «ανθρώπινο άγγιγμα» δια μέσου της μουσικής.
David Lynch: Tενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, πίκολο φλάουτο, φλογέρα, κρουστά, φωνή.
Γιώτης Κιουρτσόγλου: Hλεκτρικό μπάσο, (άταστο & ένταστο), φωνή, cajon.
Σταύρος Λάντσιας: Πιάνο/πλήκτρα, τύμπανα, κλασσική κιθάρα, μελόντικα.
Ποιοί είναιDavid Lynch Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Los Angeles. Tα τελευταία 30 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.Σπούδασε μουσική στο Dick Grove Music Workshops και φιλοσοφία στο UCLA. Συνέχισε τη τζαζ με δασκάλους τους James Moody, Charles Lloyd, Ralph Bowen και τον Garvin Bushell.
Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, χορό όπως επίσης και για τους Αγώνες της 27ης Ολυμπιάδας το 2000 στο Σύδνεϋ. Έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες ηχογραφήσεις δίσκων, θεατρικών παραστάσεων και soundtrack ταινιών όπως «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» και «Ο μελισσοκόμος» (στη διεθνή κυκλοφορία του) του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολλών συγκροτημάτων όπως: Human Touch, DuoFaros, Living Space, The Missing Lynch, Ίσκρα, ενώ έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες ορχήστρες της χώρας.
Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Trilok Gurtu, Davy Spillane, Arild Andersen, Anthony Jackson, Arturo Sandoval, Milcho Leviev, The Temptations, Barry White, Joe Higgs, Ελένη Καραΐνδρου, Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο και Θάνο Μικρούτσικο.
Προσωπική δισκογραφία: «Lit’l Song, Wandering Home»
(ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), «Μουσική με θέα» (1o
Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης- Θεατρικά Βραβεία Αθηνοράματος).
Σταύρος ΛάντσιαςΟ Σταύρος Λάντσιας γεννήθηκε στην Κύπρο το 1966. Το μουσικό του ταξίδι ξεκινάει με σπουδές στο κλασικό πιάνο και τη θεωρία μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας, με καθηγήτρια την Πίτσα Σπυριδάκη.
Ενήλικας πια, παίρνει την απόφαση να πάει στη Βοστώνη όπου παίρνει το δίπλωμα ενορχήστρωσης από το Berklee College of Music.
Μετά το Berklee συνεχίζει σπουδές πιάνου με τον διεθνούς φήμης καθηγητή και "guru" της jazz, Charlie Banakos.
Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική στο σινεμά τον ωθεί να παρακολουθήσει μαθήματα σύνθεσης μουσικής για τον κινηματογράφο, κάτι που διαφαίνεται σε κάθε μελωδική σύνθεσή του μέχρι σήμερα.
Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του είναι τα βραβεία "Count Basie Jazz Masters award for pianists 1989" και "Quincy Jones Jazz Masters award for arrangers 1990".
Η επιστροφή του από την Αμερική το 1992 τον βρίσκει στην Αθήνα όπου εργάζεται κυρίως ως ενορχηστρωτής-πιανίστας στην ελληνική δισκογραφία, τηλεόραση και θέατρο. Έχει συνεργαστεί με τους Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Nταλάρα, Έλλη Πασπαλά, Aλκίνοο Iωαννίδη, Ορφέα Περίδη, Eλένη Καραϊνδρου, Xάρις Aλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Νίκο Ξυδάκη, Γιάννη Χαρούλη, κ.ά.
Από το 1993 ως το 1996 αναλαμβάνει καθήκοντα ενορχηστρωτή-διευθυντή ορχήστρας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το 1994 αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια-ενορχήστρωση στο θεατρικό μιούζικαλ “Μερικοί το προτιμούν καυτό” και το 1995 στο “West Side Story”.
Το 1996 στη Νορβηγία και το 1997 στην Ιρλανδία λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision ως διευθυντής ορχήστρας της Κυπριακής συμμετοχής.
Το 1998 ξεκινάει ένα “παράλληλο” ταξίδι μαζί με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch. Οι τρεις τους δημιουργούν το group
Human Touch και μαζί κυκλοφορούν δύο δισκογραφικές δουλειές ("Human Touch" 1998, και "Movin" 2005) με δικές τους συνθέσεις και συμμετέχουν σε φεστιβάλ Jazz στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά εκτός από πιάνο παίζει ντραμς, ακουστική κιθάρα και κρουστά.
To 2006-2007 μαζί με τον
Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου δημιουργούν τον
“Πυρήνα” μια μουσική παράσταση που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις (κυκλοφορεί σε cd-dvd).
Ο Σταύρος Λάντσιας σήμερα μετρά ήδη την επιτυχία τριών προσωπικών δίσκων: η “Επιστροφή” (1999), “Το Ταξίδι Μιας Νότας” (2002) και «Ημερολόγιο Ονείρων» (2011). Και οι τρεις δουλειές συνοδεύτηκαν από επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις με μεγάλη ανταπόκριση αλλά και εξαιρετικές κριτικές .
Η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά “Επιστροφή” περιέχει συνθέσεις ενορχηστρωμένες για πιάνο, όμποε, κουαρτέτο εγχόρδων, κοντραμπάσο και τύμπανα. Σε δύο συνθέσεις φιλοξενείται ο Haig Yazdjian στο ούτι και φωνή.
Στη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά “Το Ταξίδι Μιας Νότας” συναντάμε τον σπουδαίο κιθαρίστα Γιάννη Σπάθα, την Έλλη Πασπαλά, τον Danid Lynch και 22-μελή ορχήστρα εγχόρδων.
Στην τρίτη και πιο πρόσφατη προσωπική του δουλειά το «Ημερολόγιο Ονείρων» (2011) συμμετέχουν οι διεθνούς φήμης μουσικοί Peter Erskine (τύμπανα) και Lars Danielsson (κοντραμπάσο) όπως και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι σολίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δουλειά αυτή είναι αποτέλεσμα μιας φιλόδοξης παραγωγής που ξεκίνησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή της ορχήστρας Καμεράτα και ολοκληρώθηκε στο Los Angeles με την συμβολή του βραβευμένου με Grammy ηχολήπτη Rich Breen.
Πρόκειται για μια σουίτα για πιάνο, σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2006 στη Πάτρα με διευθυντή ορχήστρας τον Αλέξανδρο Μυράτ στα πλαίσια της “Πάτρα- πολιτιστική πρωτεύουσα 2006”.
Γιώτης ΚιουρτσόγλουΓεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Ξεκίνησε κιθάρα το 1981. Πρώτες επιρροές από την παραδοσιακή, τη ροκ και τη soul μουσική. Το 1983 στράφηκε στο ηλεκτρικό μπάσο. Μελέτησε Jazz αρμονία και θεωρία με το Θεόδωρο Καπηλίδη. Τα ακούσματά του κινήθηκαν στο χώρο της Jazz. Μαζί με τους Θεόδωρο και Νίκο Καπηλίδη δημιούργησαν το electric jazz trio.
Το 1988 φοίτησε στο Musician's Institute του Los Angeles όπου διδάχτηκε την τεχνική του μπάσου από μεγάλους δασκάλους μεταξύ των οποίων ήταν και ο Gary Willis, ο Bob Magnuson και ο Jeff Berlin. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμερική είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά μεγάλους μουσικούς και να προσεγγίσει τη μουσική τους, την τεχνική τους, αλλά και τη φιλοσοφία τους για τη ζωή και για τη βαθύτερη σχέση του ανθρώπου με τη μουσική.
Παράλληλα με τις σπουδές του, εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές του Los Angeles. To 1989 αποφοίτησε από Μ. Ι. βραβευμένος ως "The most improved student of the year" ενώ προτάθηκε και ως "the most outstanding player".
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εμφανίστηκε με τους Electric Jazz Trio στο Jazz Club "Μαντάτο" στη Θεσσαλονίκη με τον σαξοφωνίστα Manny Boyd και τον τρομπετίστα Danny Hayes. Ηχογράφησε μαζί τους δυο δίσκους, τον ένα με jazz standards και τον δεύτερο με συνθέσεις του Θεόδωρου Καπηλίδη.
Το 1993 ηχογραφεί με τον ισραηλινό κιθαρίστα Lior Yekutelli και τον Ελβετό ντράμερ Mark Halbeer το δίσκο Exit. Την περίοδο αυτή εμφανιζόταν σε διάφορα clubs στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την Έλλη Πασπαλά και τον David Lynch.
To 1996 μαζί με τον κιθαρίστα Κώστα Μπαλταζάνη και τον ντράμερ Πέτρο Κούρτη δημιούργησαν το τρίο Ίασις και τον ομώνυμο δίσκο. Την ίδια περίοδο γίνεται στενότερη η συνεργασία του με τον David Lynch και το Σταύρο Λάντσια με τη μορφή του συγκροτήματος Human Touch. Ο καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν ένας δίσκος το 1998 με τον ίδιο τίτλο. Η δουλειά αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της εσωτερικής τους αναζήτησης, ένας ωραίος συνδυασμός σύγχρονης τεχνικής και επιστροφής στην παράδοση.
Το 2003 συνεργάζεται για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη με τον παγκοσμίου φήμης ντράμερ Billy Cobham. Ακολουθούν συναυλίες των Human Touch σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου οι Human Touch καταξιώθηκαν παίζοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ δίπλα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής, ενώ από τις αρχές του 2004 κυκλοφορούν και το νέο τους δίσκο “Movin”.
Παράλληλα συνεργάζεται με πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τόσο στη δισκογραφία όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017ώρα: 22:00ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗοδός: Γιάννη Κορομία 2 Καϊμακλί
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 99 156683
Εισιτήρια: 12 ευρώ & 10 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων)
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.