The Hero στο Dubitanda

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.11.2017



Το σαρωτικό The Hero της Σοφίας Μαυραγάνη φιλοξενείται για δύο μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αποθήκες.

Μια χορευτική performance βασισμένη στην έννοια του ήρωα ως ιστορικό πρόσωπο αλλά και ως αποτέλεσμα ανθρώπινης επινόησης. Αυτό το σόλο, φτιαγμένο ειδικά για τον Νώντα Δαμόπουλο, ξεκινάει από το δίλημμα για το κατά πόσον οι ήρωες είναι αποτέλεσμα ευφάνταστης μυθοπλασίας ή αντανάκλαση της κοινωνίας από την οποία κατασκευάστηκαν. Η Σοφία Μαυραγάνη μελετά περιπτώσεις από τον αρχετυπικό ήρωα, έτσι όπως τον γνωρίζουμε στη μυθολογία, έως τον ήρωα στην εποχή των κόμικς και των υπέρ-ηρώων.

Όπως και στα προηγούμενα έργα της Σοφίας Μαυραγάνη, το χιούμορ και η σκωπτική διάθεση δεν απουσιάζουν ούτε στο The Hero. Στην παράσταση αυτή η χορογράφος δημιουργεί και οργανώνει το σκηνικό υλικό με όρους παιχνιδιού, διατηρώντας στο επίκεντρο της σκηνικής της έρευνας, την ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου. 

dubitanda HERO


​​Η Σοφία Μαυραγάνη είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer. Έχει σπουδάσει χορογραφία/dance making στο ArtEZ University of Arts, Άρνεμ/Ολλανδία (2001-2005) και Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996-2000). Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ανεξάρτητα θέατρα, καθώς και σε φεστιβάλ (documenta 14, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Δημητρίων, MIRfestival, ΚΘΒΕ, PARK YOUR ID festival/Mάαστριχτ, DANCE DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL/Χανιά, Θέατρο Απόλλων/Σύρος, Τeatro BELISARIO/Μπουένος Άιρες, Teatro LAGRADE/Mαδρίτη κ.ά.). Μαζί με την ομάδα Amorphy, πραγματοποίησε τις βραδιές αυτοσχεδιασμού DoBeDOBEDO. Η εκπαιδευτική της δράση χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία πρωτότυπων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών μοντέλων (out of order, playfor4, playforPLACE), τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί σε 17 πόλεις στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ωκεανία και Αφρική. Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX και της ομάδας FINGERSIX/Athens.

www.sofiamavragani.com


Ιδέα - Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη
Ερμηνεία – συν-δημιουργία: Νώντας Δαμόπουλος
Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παλάσκας
Σύμβουλος Δραματουργίας: Μιράντα Μανασιάδη
Κοστούμι: Παύλος Θανόπουλος
Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός χορογράφου: Δρόσος Σκώτης
Προετοιμασία ερμηνευτή: Melina Seldes
Γραφιστικά: Δημήτρης Πολίτης
Φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου
Συντονισμός παραγωγής – Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Παραγωγή: FINGERSIX
φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου

Διάρκεια: 45 λεπτά


The Hero / Σοφία Μαυραγάνη

Παραστάσεις

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 20.30

dubitanda HERO

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ