Έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου στον χώρο «Γκαράζ»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.11.2016

Με τίτλο «Δωμάτια», η Χαριτίνη Κυριάκου παρουσιάζει τη νέα της εικαστική δουλειά στην πέμπτη της ατομική έκθεση η οποία εγκαινιάζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2016.


Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο Χρήστος Κυριακίδης, θα παρουσιαστεί στον νεοσύστατο χώρο «Γκαράζ» στην παλιά Λευκωσία ο οποίος εγκαινιάζει ουσιαστικά το εικαστικό πρόγραμμά του με την εν λόγω έκθεση.


Αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου για τα «Δωμάτια» της Χαριτίνης Κυριάκου:



Ο Franz Kafka, στο βιβλίο «Μεταμόρφωση», χρειάζεται μόνο τους 4 τοίχους ενός δωματίου για να μετατρέψει τον ήρωα του από άνθρωπο σε έντομο. Ο Adelbert Ames λοξεύει τους ίδιους τοίχους και τοποθετεί πάτωμα και τοίχο σε κλίση, μεταποιώντας έτσι τον οποιονδήποτε σε γίγαντα. Ο χώρος της μήτρας δημιουργεί ζωή σε 9 μόνο μήνες. Στο «Rear Window» από ένα μόνο παράθυρο ο Hitchcock καυτηριάζει ταυτόχρονα το θέμα της ηδονοβλεψίας, του πατριαρχισμού αλλά και του φεμινισμού.


xaritini_kyriakou_web12

Για την πέμπτη της ατομική έκθεση, αυτο-αποκλεισμένη από τα γήινα, η Χαριτίνη Κυριάκου χρησιμοποιεί την απομόνωση για να μετατρέψει την ένταση σε ηρεμία. Αποτυπώνει αυτούς που αγαπά, τις οντότητες που ερωτεύεται, που βαριούνται και τρελαίνονται. Κομμάτια του εαυτού της. Κομμάτια μιας παλιάς σχέσης κι άλλοτε μιας νέας υπόσχεσης. Όλα αυτά που την οδηγούν στο σπίτι. Στο δωμάτιο ζωγραφικής για καταγραφή, αρχειοθέτηση και επαναπροσδιορισμό του εαυτού. Εκεί που ο εξαγνισμός καθορίζει το μετά, η συμπαγής μάζα ενός δωματίου με κλειστά παράθυρα λειτουργεί σαν ένα νέο σύμπαν. Με τον ίδιο τρόπο που το σκληρό και αδιαπέραστο ακρυλικό εναρμονίζεται με την ελευθερία της διαφάνειας του μολυβιού και ο αλύγιστος ξύλινος καμβάς γίνεται ένα κομμάτι χαρτί. Οι εναλλασσόμενες μεταξύ τους ταχύτητες γίνονται η γέφυρα της οπόιας οι άκρες θα επιλέξουν τις όχθες. Η ζωγραφική είναι ο οικοδεσπότης. Ο πολυχώρος γκαράζ είναι το δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το εικαστικό αποτέλεσμα. Δωμάτια κρεμασμένα σε τοίχους. Το μηδέν γίνεται πλατφόρμα αφετηρίας και το μέλλον είναι πια ξεκάθαρο.



Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πίνακες και σχέδια.


Η Χαριτίνη Κυριάκου ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Είναι ζωγράφος, εικονογράφος και μουσικός. Με αυτή την ιδιότητα ίδρυσε το μουσικό σχήμα Sandy Brour στη Λευκωσία. Το σχήμα παρουσίασε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Oι Sandy Brour τον Μάρτιο 2016. Αυτή είναι η πέμπτη της ατομική έκθεση.


+ «Δωμάτια» της Χαριτίνης Κυριάκου στον χώρο «Γκαράζ» από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2016. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 6/12 στις 19:00. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σαββάτο 11:00-14:00/ 16:00-20:00. Πληροφορίες τηλ 96742305 και 99541456. 


Ο νεοσύστατος χώρος «Γκαράζ» βρίσκεται στην οδό Αμμοχώστου 16, 1016 Λευκωσία.


+ Εδώ η προσωπική σελίδα της Χαριτίνης Κυριάκου. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ