Όλα για την Πάφο | Η γιορτή λήξης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.11.2017

Το τέλος του 2017 σηματοδοτεί για την Πάφο το τέλος ενός εξαιρετικά σημαντικού γιορτινού ταξιδιού και ταυτόχρονα την αρχή ενός καινούριου. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 γιορτάζει όλα όσα η πόλη της Πάφου πέτυχε, μεταμορφώνοντάς την και κάνοντας τους ανθρώπους της υπερήφανους.


Η μεγάλη γιορτή λήξης του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης έχει τίτλο «Πάφος, όλα για αυτή την πόλη» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης τον Ιανουάριο του 2017.

Η τελετή λήξης θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Σπύρου Χαραλάμπους και θα περιλαμβάνει μουσικές, εικόνες, προβολές, mapping και φωτισμούς που θα δημιουργήσουν ένα πολυθέαμα.

Ο Σπύρος Χαραλάμπους υπογράφει επίσης το σενάριο μαζί με τον Γιώργο Στυλιανού Μάτση που τελεί και ως production designer.

Τη μουσική διεύθυνση και επιμέλεια ανέλαβε ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, τη χορογραφία ο Πάνος Μαλακτός, το σχεδιασμό φωτισμού ο Jacek Chojczak, τον σχεδιασμό βίντεο ο Piotr Maruszak ενώ βοηθός σκηνοθέτης είναι ο Lukas Walewski. 

Συμμετέχουν: 

Η Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Πάφου σε διεύθυνση Ελένης Κυπριανού, η Χορωδία Μουσικού Λυκείου Πάφου σε διεύθυνση Ισαβέλλας Χριστοφίδου, η Φιλαρμονική Δήμου Πάφου σε διεύθυνση Ζαχαρία Ευαγγέλλου, το σχήμα Monsieur Doumani

Τραγουδούν οι Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Yasmin Levy, Κύρος Πατσαλίδης, Μάριος Ανδρέου, Τασούλα Βορκά, Μαρίζα Αναστασιάδη, Πανίκος Πιστέντης

Θεατρικά στιγμιότυπα από τους Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Erdogan Kavaz, Νιόβη Χαραλάμπους, Μάριος Ιωάννου

Ορχήστρα: Ηλίας Ιωάννου: Τρομπέτα, Σάββας Χριστοδούλου: Φλάουτο, Νίκη Αντρονίκου: Μαντολίνο, Μαριάννα Γεωργίου: Πιάνο/Πλήκτρα, Αντώνης Γεωργίου: Πιάνο/Πλήκτρα, Θέμης Παπαδόπουλος: Ηλεκτρική Κιθάρα, Τιμόθεος Στυλιανίδης: Κλασική Κιθάρα, Σωκράτης Τερπίζης: Ακουστική Κιθάρα, Ανδρέας Ροδοσθένους: Ηλεκτρικό Μπάσο, Δημήτρης Τερπίζης: Ντραμς /Κρουστά, Νικόλας Τσαγγάρης: Ντραμς /Κρουστά. Ενορχήστρωση/Διεύθυνση ορχήστρας: Σωκράτης Τερπίζης

+ Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Πάφος. Είσοδος ελεύθερη. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ