Ημερίδα στη μνήμη του Ουμπέρτο Έκο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.11.2016

Μια ημερίδα στη μνήμη του κορυφαίου Ιταλού συγγραφέα και σημειολόγου Ουμπέρτο Έκο, που έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιεί στις 22 Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Η ημερίδα έχει τίτλο «Ο καλύτερος τεχνίτης του λόγου» και θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη.


Για το έργο του Ουμπέρτο Έκο θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Σαμουήλ, ο Paolo Fabbri και η Ρένα Παπαδάκη ενώ στο πλαίσιο της ημερίδας θα προβληθεί η ταινία που είναι βασισμένη σε ένα από τα κορυφαία έργα του, «Το όνομα του Ρόδου».


Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και έκθεση βιβλίων του Ουμπέρτο Έκο από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.


Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Kαθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Guido Cerboni και ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής Μιχάλης Πιερής, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται από το τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου.


Οι ομιλίες


«Ο Ουμπέρτο Έκο και οι λογοτεχνικές σπουδές» από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Σαμουήλ


«Ο Έκο στον Μεσαίωνα: σημειωτική θεωρία και πολιτική αφήγηση» από τον Καθηγητή Paolo Fabbri


«Ένα όνομα για το ρόδο ή οι έννοιες και τα πράγματα» από την Επίκουρη Καθηγήτρια Ρένα Παπαδάκη.


+ Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 17:15 στην Αίθουσα Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).


Τμήμα της έκθεσης βιβλίων θα μεταφερθεί και θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75) έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.


Πληροφορίες τηλ. 22894304.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ