"Μέλος Οικογένειας" στον Καναδά

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.11.2016

Η ταινία του Μαρίνου Καρτίκκη με τίτλο "Μέλος Οικογένειας" θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στον Καναδά από τις 10 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.


Πρόκειται παράλληλα για την καναδική πρεμιέρα της ταινίας, η οποία ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα, μακρά και συχνά με διακρίσεις φεστιβαλική πορεία.


Η ταινία "Μέλος οικογένειας" τοποθετείται στην Κύπρο του σήμερα και περιστρέφεται γύρω από μια οικογένεια (μητέρα, πατέρας, κόρη στην εφηβεία, γιος στο δημοτικό και ο παππούς) που δυσκολεύονται οικονομικά όπως άλλωστε και οι περισσότεροι σήμερα. Όταν ο παππούς πεθαίνει ξαφνικά στον ύπνο του, oι γονείς αποφασίζουν να το αποκρύψουν για όσο καιρό μπορούν ούτως ώστε να συνεχίσουν να εξαργυρώνουν τη σύνταξη του νεκρού. Έτσι με τη συνενοχή των παιδιών η οικογένεια προσπαθεί να κρατήσει μυστικό τον θάνατο του παππού. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν αρχίζουν να ψάχνουν τον αποθανόντα από τις κοινωνικές ασφαλίσεις.


Η ταινία θα προβληθεί τρεις φορές στο πλαίσιο του φεστιβάλ:


Στις 21 Νοεμβρίου: στο ROYAL CINEMA του Τορόντο, 8.30
Στις 23 Νοεμβρίου στο THE CINEMATHEQUE στο Βανκούβερ, 6.30
Στις 2 Δεκεμβρίου στο CARLETON UNIVERSITY της Οτάβα, 6.30


Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιαπωνία πριν μερικά χρόνια, αλλά πρόσφατα και στην Ελλάδα, προσαρμοσμένα βέβαια στη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα.


Στη ταινία συμμετέχουν οι: Γιόλα Κλείτου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Φοίβος Γεωργιάδης, Ντόρα Μακρυγιάννη, Ιωάννης Μελέκης, Τζιούλιο Φιλίππο Ντ΄Ερρίκο, Αντρούλα Ηρακλέους, Άντρη Κυριαζή, Αλεξία Χαραλαμπίδου και ο Γλαύκος Γεωργιάδης.


Βασικοί Συντελεστές


Μαρίνος Καρτίκκης / Σενάριο – Σκηνοθεσία – Παραγωγή


Τώνια Μισιαλή / Διεύθυνση Παραγωγής


Γιώργος Ραχματούλιν / Διεύθυνση Φωτογραφίας


Λίζα Τσουλούπα / Σκηνικά – Κοστούμια


Μάρκο Λόπεζ / Σχεδιασμός Ήχου


Ελένη Βαβανού / Μακιγιάζ – Κομμώσεις


Αντρέας Κυριάκου / Βοηθός Σκηνοθέτη


Στυλιανός Κωνσταντίνου / Μοντάζ


Μιχάλης Μαργαρίτης / Μουσική


Πανίκος Πετρίδης / Colour correction


Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή των εταιρειών Homemade Movies και A.B. Seahorse Film Productions Ltd με τη σύμπραξη των Soundpath Studio Ltd και Fullmoon Productions. Ολοκληρώθηκε με τη στήριξη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


Εχει ήδη προβληθεί στα φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας και Λονδίνου (Βραβείο Φωτογραφίας), στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο διαγωνιστικό τμήμα του Luxor Arab and European Film Festival και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σικάγο.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ / ΠΟΛΙΤΗΣ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ