Έπεσαν υπογραφές για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.12.2016

Υπογράφηκε σήμερα στη Λευκωσία το συμβόλαιο για την ανακαίνιση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου της επαρχίας Πάφου.


Την μελέτη, κατασκευή και συντήρηση του μουσείου ανέλαβε η εταιρεία «Αντώνης Στρατουράς λτδ».

Η δαπάνη του έργου ανέρχεται σε ποσό 1,2017.000 ευρώ (+ΦΠΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων κα Χρυστάλλα Μαλλούππα και εκ μέρους της Εταιρείας «Αντώνης Στρατουράς Λτδ», ο κ. Αντώνης Στρατουράς.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε 35 εβδομάδες, περί το τέλος του καλοκαιριού 2017.

Για την ιστορία

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της επαρχίας Πάφου ιδρύθηκε επί Αγγλοκρατίας, το 1936. Το μουσείο στεγαζόταν αρχικά στο Ιακώβειο Δημοτικό Σχολείο και αργότερα μεταφέρθηκε στο σύμπλεγμα των μεσαιωνικών λουτρών της πόλης. Το 1966 παραδόθηκε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων το κτήριο που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου μέχρι σήμερα και έκτοτε η αρχαιολογική συλλογή του μουσείου παρουσιάζεται εκεί. Το 1989 προστέθηκε άλλη μία αίθουσα στη δυτική πτέρυγα του μουσείου. Στο μουσείο εκτίθενται ευρήματα που προέρχονται από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές θέσεις της πόλης και της επαρχίας Πάφου και καλύπτουν την Ιστορία της Κύπρου από τη Νεολιθική εποχή μέχρι και την Ενετοκρατία. Το μουσείο διαθέτει συνολικά πέντε αίθουσες και ένα στέγαστρο στο προαύλιο, όπου βρίσκονται διάφορα ογκώδη λίθινα ευρήματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ