Ο Plácido Domingo στην οθόνη του Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.12.2016
Nabucco

Ο θρυλικός και διεθνής σταρ Plácido Domingo εμφανίζεται για πρώτη φορά ως Ναμπούκο και πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα του Verdi.


Οι φίλοι της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο 7 Ιανουαρίου την κορυφαία όπερα, σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera στη Νέα Υόρκη.




Nabucco
Nabucco

Το έργο:


Πρόκειται για την ιστορία της πτώσης της Αρχαίας Ιερουσαλήμ στα χέρια του Βαβυλώνιου βασιλιά Ναβουχοδονόσορα (Ναμπούκο). Η μοναδική μελωδία του πασίγνωστου «Va, pensiero», το οποίο ερμηνεύει ο Χορός των Εβραίων σκλάβων, ενέπνευσε στο Ιταλικό Έθνος τις προσδοκίες για απελευθέρωση και αποτελεί από τότε τον «Εθνικό Ύμνο» των επαναστατών.


Η παγκόσμια πρεμιέρα του λυρικού αριστουργήματος που καθιέρωσε τον 28χρονο Verdi ως κορυφαίο συνθέτη, πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1842.




Nabucco
Nabucco

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met James Levine διευθύνει το πρώιμο δράμα του Verdi που εξελίσσεται στην Αρχαία Βαβυλώνα, με τον Plácido Domingo να προσθέτει έναν νέο ρόλο στο ρεπερτόριό του ως ο ομώνυμος χαρακτήρας. Η Liudmyla Monastyrska ερμηνεύει τον δυναμικό ρόλο της Αβιγαλής, της αποφασιστικής κόρης του Ναμπούκο με την Jamie Barton ως Φενένα, τον Russell Thomas ως Ισμαήλ και τον Dmitri Belosselskiy ως Προφήτη Ζαχαρία, τον ρόλο με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Met το 2011.


*Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό του προγράμματος The Met:Live in HD.


+ Η όπερα θα προβληθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2016, στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, στις 19:55.


Τιμή εισόδου: 18 ευρώ, 13 ευρώ


Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 77777745 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του θεάτρου.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ