Νέο Διεθνές Φεστιβάλ για τη Λευκωσία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 4.1.2019

Τη θέσπιση ενός διεθνούς φεστιβάλ για την πρωτεύουσα αποφάσισε, και προχώρησε ήδη στην πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή, ο Δήμος Λευκωσίας.


Το διεθνές φεστιβάλ θα πραγματοποιείται το καλοκαίρι χωρίς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», να καταργείται το Φεστιβάλ της Λευκωσίας που ξεκινά τους καλοκαιρινούς μήνες και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με μικρής κλίμακας παραστάσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα, πάντα, με τις πληροφορίες του «Π», το διεθνές φεστιβάλ θα είναι πιο συγκεντρωμένο σε ένα χρονικό διάστημα. Αρχική, δε, πρόθεση του δήμου ήταν η δημιουργία ενός φεστιβάλ παρόμοιου με το Φεστιβάλ Αθηνών, ωστόσο οι προϋπολογισμοί για κάτι τέτοιο ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της πρωτεύουσας (ο προϋπολογισμός για το Φεστιβάλ Λευκωσίας κυμαίνεται περί τις 150 χιλιάδες ευρώ).

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ορίστηκε ο Γιώργος Παπαγεωργίου, τέως διευθυντής του Θεάτρου Ριάλτο -θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2017- αλλά και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ο εκεί διορισμός του ακυρώθηκε μετά από προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο).

Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για το φεστιβάλ δεν προκηρύχθηκε αλλά δόθηκε με ανάθεση ύστερα από πρόσκληση για να υποβάλουν προτάσεις προς τον δήμο -εκτός από τον κ. Παπαγεωργίου- ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νεοκλής Νεοκλέους και ο μουσικός Κούλλης Θεοδώρου.

Όσο για το τι θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του το νέο Φεστιβάλ, πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι θα εστιάζει στο θέατρο, τον χορό και τη μουσική, με παραστάσεις από το εξωτερικό και την Κύπρο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ