Στην Κύπρο ο Διεθνής Διαγωνισμός Hans Gabor-Belvedere

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.1.2018

Μία από τις  πρωτεύουσες, η οποία θα φιλοξενήσει το 2018, προκριματικό γύρο του 37ου Διαγωνισμού Ηans Gabor Belvedere θα αποτελέσει η Λευκωσία. Τη διεξαγωγή του προκριματικού έχουν αναλάβει από κοινού το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος.


Ο διαγωνισμός International Hans Gabor Belvedere Singing Competition ιδρύθηκε το 1982, και είναι ένας από τους καλύτερα δικτυωμένους διεθνώς διαγωνισμούς τραγουδιού. Για το 2018, οι προκριματικοί θα γίνουν σε 57 χώρες παγκοσμίως ενώ ο τελικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Dzintari Concert Hall στις 10 Ιουνίου 2018. Οι τραγουδιστές θα κριθούν από μια ομάδα κριτών που αποτελείται από καλλιτεχνικούς διευθυντές και υπεύθυνους διανομής ρόλων από αναγνωρισμένου κύρους όπερες από όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων των, Metropolitan Opera New York, Royal Opera House Covent Garden London, Teatro alla Scala Milano, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Cape Town Opera, Deutsche Oper Berlin.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Τραγουδιού Hans Gabor Belvedere μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια καριέρα στην όπερα ενώ στους νικητές προηγούμενων ετών συγκαταλέγονται οι διακεκριμένοι τραγουδιστές, Elina Garanča, Angela Gheorghiu, Marina Mescheriakova, Ildikó Raimondi, Irina Samoilova, Stanislav Schwez.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Τεχνών Κάνθου στη Λευκωσία (Αγίου Νικολάου 49, Παλλουριώτισσα, 1040 Λευκωσία τηλ. επικοινωνίας 22 349879, ηλ, διεύθυνση elenikanthou@cytanet.com).   Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 28η Απριλίου 2018 και ώρα 12 μ. μ. και οι υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα κάθε εθνικότητας γεννημένοι το 1986 και έπειτα.

To ρεπερτόριο που απαιτείται για τον προκριματικό γύρο του Διαγωνισμού στη Λευκωσία είναι δύο άριες που θα τραγουδηθούν από μνήμης στην αυθεντική τονικότητα και την αυθεντική γλώσσα.

Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος περάσει στους τελικούς, θα πρέπει να έχει ετοιμάσει ακόμη τρεις άριες. Συνολικά, δηλαδή, μαζί με άριες του προκριματικού γύρου, οι άριες που απαιτούνται για τους τελικούς είναι πέντε. Από αυτές οι δύο είναι υποχρεωτικό να επιλεγούν από τη λίστα των έργων που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, για κάθε κατηγορία φωνής. Οι τελικοί του Διαγωνισμού θα διεξαχθούν στην πόλη Jurmala της Λετονίας, από τις 3 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2018.

Πληροφορίες για τους όρους του Διαγωνισμού και την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού:  www.belvedere-competition.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ