"Η Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας" και φέτος στα Σχολεία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.1.2018

Το εφηβικό θέατρο μέσα στην τάξη κάνει και φέτος το γύρο των σχολείων της Κύπρου. Μια παράσταση από τη θεατρική ομάδα "intra portas", με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. 


21556303_10210259470784977_1195544003_o


Μετά τα πρόσφατα περιστατικά ενδοσχολικής βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, η θεατρική ομάδα «intra portas» ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει αυτό το ευαίσθητο θέμα, μέσω μιας εναλλακτικής μορφής εφηβικού θεάτρου. Μέσα στα πλαίσια του Δ.Δ.Κ. (Δράση – Δημιουργικότητα – Κοινωνική Προσφορά) η θεατρική ομάδα προτείνει την εφηβική θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» με θέμα την ενδοσχολική βία.

jhhj


Δύο επαγγελματίες ηθοποιοί αφηγούνται με παιγνιώδη τρόπο και αλλάζοντας πολλαπλούς ρόλους μια περίπτωση ενδοσχολικής παρενόχλησης, προτείνοντας ταυτόχρονα, μέσα από την ιστορία, τρόπους αντιμετώπισής της. Ο Βίκτωρας, όπως και τόσα παιδιά, πέφτει θύμα και όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, η Μαρία που κι αυτή άθελά της συμμετείχε στο bullying ενάντια στον Βίκτωρα, κατανοεί τις πιθανές συνέπειες των πράξεών της και παίρνει την τολμηρή απόφαση να βοηθήσει τον Βίκτωρα. Τα δύο παιδιά γίνονται ομάδα και ο κύκλος της βίας σπάει. Η παράσταση θίγει επίσης μια βασική παράμετρο του φαινομένου, τη σημασία του παρατηρητή, θέλοντας να προβληματίσει ιδιαίτερα τα παιδιά που ενθαρρύνουν με την σιωπή τους τον σχολικό εκφοβισμό.

21460176_10210259470664974_317032455_o


Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής πάνω από 3000 παιδιά σε όλη την Κύπρο. Η ιστορία απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια μια διδακτικής ώρας. Έχει διάρκεια 25 λεπτά ενώ ακολούθως δίνονται 20 λεπτά συζήτηση με τα παιδιά. Στο πλαίσιο της συζήτησης δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά, με αφορμή την παράσταση, να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις, φόβους, προβληματισμούς για ένα θέμα που φαίνεται να τους καίει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                                                                  

Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνοθετική επιμέλεια/ Παραγωγή: Ελένη Αναστασίου

Ηθοποιοί: Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Νάγια Τ. Καρακώστα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 99818208

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ