Red Hot Chili Peppers live στις Πυραμίδες της Γκίζας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.1.2019

Οι θρύλοι της funk/alternative rock Red Hot Chili Peppers (RHCP) ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν συναυλία μπροστά από τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, στις 15 Μαρτίου.


Πρόκειται για μια σπάνια επιλογή χώρου για συναυλία τέτοιου μεγέθους καθώς απ' όταν ξεκίνησε η καταγεγραμμένη ιστορία της μοντέρνας μουσικής, έχουν δοθεί στο συγκρότημα των αρχαίων Πυραμίδων -που αποτελεί σήμα κατατεθέν του αιγυπτιακού πολιτισμού- λιγότερες από 15 συναυλίες.

Ο Φρανκ Σινάτρα ήταν ο πρώτος που τραγούδησε μπροστά στις Πυραμίδες, το 1979. Ακολούθησαν ο Στινγκ, οι Scorpions, η Σακίρα και η Μαράια Κάρεϊ μεταξύ λίγων άλλων.

Η συναυλία της 15ης Μαρτίου θα αποτελεί και τη ντεπούτο εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers στην Αίγυπτο. Μετά από αυτή τη συναυλία, θα ξεκινήσει η περιοδεία τους στην Ωκεανία. Το συγκρότημα θα παίξει μία επιλογή από τον μακρύ κατάλογο των επιτυχών του και θα προωθήσουν τα τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ "The Getaway" (2016).

Βίντεο που δίνει μία πρόγευση από τη μοναδική εμφάνιση δημοσιεύτηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook.


Ο συνιδρυτής και μπασίστας Flea (Michael Balzary) εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συναυλία. «Θυμάμαι την πρώτη φορά που οι Red Hots έπαιξαν εκτός του LA το 1983» έγραψε ο 56 ετών σήμερα μουσικός.

Η ενέργεια και η περιέργεια του Flea υπενθύμισε στους θαυμαστές πως η μπάντα κατάφερε να παραμείνει στο προσκήνιο εδώ και τρεις δεκαετίες.

«Πριν από κάθε νέο τόπο, το σώμα μου μουδιάζει από ενθουσιασμό, από λαχτάρα για ένα νέο μυστήριο που ξεδιπλώνεται, από τη γοητεία μιας νέας κουλτούρας, τη δυνατότητα νέων φίλων, τη δοκιμή νέων φαγητών, νέων γεύσεων και την υιοθέτηση νέων ρυθμών» πρόσθεσε. «Αυτό συμβαίνει και πάλι αυτή τη στιγμή, η καρδιά μου είναι γεμάτη ενθουσιασμό με την προοπτική της συναυλίας στην Αίγυπτο» έγραψε ο Flea. «Είμαι τόσο ευγνώμων για την επικείμενη εμπειρία».

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου. Η τιμή τους ανέρχεται στα 118 ευρώ περίπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ