O Πανίκος Τσαγγαράς εκθέτει στην Αθήνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.1.2019

Στην γκαλερί Αργώ, στην Αθήνα, παρουσιάζει τα έργα του μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου ο Πανίκος Τσαγγαράς.


Η έκθεση του ζωγράφου έχει τίτλο «Της Κύπρου Χρώματα» και σε αυτήν περιλαμβάνονται 24 ζωγραφικά έργα με λάδι σε καμβά και δύο με λάδι σε χαρτί.

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν μέσα από επιτόπια παρατήρηση όπου ο καλλιτέχνης κατέγραψε τις εικαστικές αξίες της κάθε περιοχής αλλά και την ενέργεια του τόπου.

webtsaggaras_panikos
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «χωρίς παρεμβολές από φωτογραφικές εκτυπώσεις και αλλοιώσεις, ο καλλιτέχνης παρατηρεί εκ του φυσικού το τοπίο με αρκετές επισκέψεις με το ίδιο φως της ημέρας μέχρι να ολοκληρώσει το έργο μέσα από μια νεορεαλιστική και ιμπρεσσιονιστική αντίληψη και προσέγγιση. Μακριά από τα στερεότυπα «όμορφα» τοπία, ο ζωγράφος προσπάθησε με εντιμότητα να αναδείξει τις ζωγραφικές αξίες της κυπριακής φύσης, μέσα από τα «ταπεινά», απαρατήρητα και απόμακρα αλλά συνάμα τόσο οικεία και κοντινά. Τα βράχια, οι παραλίες, οι λόφοι, οι κάμποι, οι υδατοφράκτες, η βλάστηση και η θάλασσα, αποτελούν τις ψηφίδες του πλουραλιστικού τοπίου της Κύπρου με τα τόσα χρώματα.»

webtsaggaras_panikos3
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στην Αθήνα και στην γνωστή γκαλερί Αργώ στις 17 Ιανουαρίου.

Ο Πανίκος Τσαγγαράς γεννήθηκε το 1964 στο Τρίκωμο Αμμοχώστου. Το διάστημα 1984-1989 σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Το 2008 απέκτησε τίτλο Master στη ζωγραφική. Το 2014 και το 2016 απέσπασε παγκύπριους επαίνους στους διαγωνισμούς  ζωγραφικής που προκήρυξε το Ίδρυμα «Τηλέμαχος Κάνθος» , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έργα του βρίσκονται στις συλλογές του Προεδρικού Μεγάρου, της Κρατικής Πινακοθήκης, του Le Meridien Limassol Spa and Resort, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών καθώς και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές. Παρουσίασε τη δουλειά του σε εννέα ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Λεμεσό ως ζωγράφος, αλλά και ως καθηγητής τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ