Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μίχλης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.2.2019

Σε ηλικία 65 ετών απεβίωσε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 ο ζωγράφος Δημήτρης Μίχλης.


Τον θάνατο του καλλιτέχνη γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο αδελφός του, γλύπτης Πάμπος Μίχλης.
"Ο πόνος της ψυχής μου είναι πολύ μεγάλος. Μοιραστήκαμε μια ζωή τις ανησυχίες της ζωής και τα όνειρα. Περπατήσαμε χέρι χέρι από τα πρώτα του βήματα και όταν ακόμα είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο ήταν πάντοτε σαν να είμαστε μαζί", έγραψε ο Πάμπος Μίχλης. "Αναγνωρίζω και καταλαβαίνω την κάθε πινελιά που έχει βάλει στον καμβά του. [ ] Εύχομαι κάποια άλλη στιγμή να γίνεται να ξανασυναντηθούμε, θα ήταν καλά, κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Ίσως αν γινόταν ένα διαφορετικό τέλος".


Ποιος ήταν 


Ο Δημήτρης Μίχλης γεννήθηκε στην Άχνα της επαρχίας Αμμοχώστου το 1954. Σπούδασε ζωγραφική στο St. Martin's School of Art του Λονδίνου (Β.Α. και Μ.Α.) με καθηγητές γνωστούς ζωγράφους όπως ο Πολωνός Joseph Herman. Κατά τα διαστήματα που έμεινε στην Κύπρο δούλευε στο "Εργαστήρι Τέχνης" στη Λεμεσό μαζί με τον αδελφό του Πάμπο Μίχλη και άλλους καλλιτέχνες. Το 1986, μαζί με τον Garth Frost, δημιούργησε το θέατρο σκιών "Το πηδηχτό λεμόνι". Παρουσίασε το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Η κηδεία του Δημήτρη Μίχλη θα τελεστεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί από την εκκλησία Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Δασάκι της Άχνας  απ' όπου καταγόταν ο ζωγράφος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ