Διαγωνισμός για την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.3.2019

Ανακοίνωση σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για το σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας εξέδωσε ο δήμος Λευκωσίας.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2019 – Κάτω από τα Τείχη θα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι με στόχο «ένα 15ήμερο ζωντάνεμα του κέντρου της πόλης, ένα διεθνές Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική), μια γιορτή πολιτισμού και μια πρόταση πολιτιστικής παραγωγής και ανάπτυξης.»

  • Διαβάστε ακόμη: Ένα νέο διεθνές φεστιβάλ για τη Λευκωσία


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, το Διεθνές Φεστιβάλ στόχο έχει:

1. Να αποτελέσει ένα 15ήμερο ζωντάνεμα του κέντρου της πόλης, ένα διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική), μια γιορτή πολιτισμού και μια πρόταση πολιτιστικής παραγωγής και ανάπτυξης που μέσω της επιχειρείται η κατάρριψη του «τείχους» της διαφορετικότητας.
2. Να στηρίξει και να αναδείξει νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και φορείς
3. Να προτείνει τέτοιες πολιτιστικές δραστηριότητες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους πολίτες να αποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και την ισότητα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού
4. Να προτείνει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες μέσα από την επαφή τους με άλλες κουλτούρες, άλλα ήθη, διαφορετικά κοινωνικά σύνολα
5. Να διατηρήσει ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά βρίσκοντας τρόπους να την αξιοποιήσουμε στο παρόν και το μέλλον
6. Να «βγάλει» τους πολίτες από τα σπίτια τους, να νιώσουν περήφανοι για την πόλη τους, να απολαύσουν τους νέους δημόσιους χώρους που ολοκληρώνονται, το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και την Πλατεία Ελευθερίας.
7. Να ενθαρρύνει και να αναπτύξει την επιχειρηματικότητα μέσω του πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει το σχεδιασμό λογοτύπου, σήματος και σχετικών εφαρμογών.

Το βραβείο του διαγωνισμού ανέρχεται στα €2000.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες γραφίστες και εικαστικούς καλλιτέχνες και oι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου 2019 στις 10π.μ. στο nicifest@nicosiamunicipality.org.cy

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού, περιλαμβανομένων και των σχετικών όρων και προδιαγραφών βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας www.nicosia.org.cy / Ανακοινώσεις. (https://bit.ly/2Yv8e6A)

+ Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γιώργο Γ. Παπαγεωργίου στο τηλέφωνο 99080865 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση george.papageorgiou@nicosiamunicipality.org.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ