Το δειν: Το ερωτικό βλέμμα στην κυπριακή ποίηση

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.4.2019

Η Πολιτιστική Κίνηση Ex Artis, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και το τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου παρουσιάζουν την εκδήλωση «Το δειν: το ερωτικό βλέμμα στην κυπριακή ποίηση».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:30 στην Μεσαιωνική Έπαυλη του Αρχαιολογικού Χώρου Παλαίπαφου στα Κούκλια και διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Χώρων 2019.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον καθηγητή Μιχάλη Πιερή με θέμα «Το Δειν: Το ερωτικό βλέμμα στην Κυπριακή ποίηση από τον 16ο-20ο αιώνα».

Η πρώτη παρουσίαση για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο τον περασμένο Φεβράρη.

Στην εκδήλωση της Πάφου θα πραγματοποιηθεί επίσης απαγγελία και ερμηνεία μελοποιημένων ποιημάτων από το μεσαιωνικό χειρόγραφο «Κυπριακά Ερωτικά» του 16ου αιώνα που βρίσκεται σήμερα στην Μαρκιανή βιβλιοθήκη στη Βενετία. Θα ακουστούν τραγούδια σε μελοποίηση Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Χρήστου Πίττα, Μιχάλη Βιολάρη και Ευαγόρα Καραγιώργη, ο οποίος ανέλαβε και τη μουσική διδασκαλία των τραγουδιών.

Επιπλέον, θα εκτεθεί το ψηφιακό αντίγραφο του μεσαιωνικού χειρογράφου με τη συνεργασία του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

+ Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:30 στη Μεσαιωνική Επαυλη του Αρχαιολογικού Χώρου Παλαίπαφου στα Κούκλια. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ