Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.4.2019

Ομόφωνα εγκρίθηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής οι Κανονισμοί λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών δυνάμει του άρθρου 24 του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμου του 2017.


Με την έγκριση των Κανονισμών λειτουργίας της Ακαδημίας η Ιδρυτική Επιτροπή θα συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα για να εκλέξει τα 12 Ιδρυτικά Μέλη της Ακαδημίας [η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα Ιδρυτικά Μέλη της Ακαδημίας προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο 2018 και είχε διάρκεια μέχρι τον Ιανουάριο 2019]. Σύμφωνα με τον Νόμο, η εκλογή των 12 Ιδρυτικών Μελών σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Με ανακοίνωσή τους, τα Μέλη της Ιδρυτικής Επιτροπής της Ακαδημίας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες  στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, στον Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυπριανό Λούη, στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Επιτροπή ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για τον εποικοδομητικό διάλογο κατά τη συζήτηση των Κανονισμών στην Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι την Ιδρυτική Επιτροπή της Ακαδημίας αποτελούν ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης [οικονομολόγος], ο Λουκάς Χριστοφόρου [φυσικές επιστήμες - πειραματική φυσική], ο Βάσος Καραγιώργης [αρχαιολογία] και ο Κυριάκος Νικολάου [χημικός].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ