Φοίβος Δεληβοριάς - Σωφρόνης Σωφρονίου στη σκηνή του Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.4.2019

Φοίβος Δεληβοριάς και Σωφρόνης Σωφρονίου θα βρεθούν στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο για μια ξεχωριστή εκδήλωση τον ερχόμενο Μάιο.


Ο γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός και ο Κύπριος συγγραφέας θα συναντηθούν για μια συζήτηση με τίτλο «Πίσω από τον καθρέφτη», στο πλαίσιο της οποίας θα ανταλλάξουν σκέψεις γύρω από τις αλληλεπιδράσεις της λογοτεχνίας και της μουσικής και την πολύπλευρη απήχησή τους στον σύγχρονο κόσμο. Οι δύο δημιουργοί θα ρίξουν, επίσης, κλέφτες ματιές στον κινηματογράφο, με τον οποίο είναι παθιασμένοι.

Την εκδήλωση πραγματοποιεί το Βιβλιοτρόπιο στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων για τα 20χρονα του Θεάτρου Ριάλτο.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου.

«Η λογοτεχνία βρίσκεται σε μια συνεχή διάδραση με άλλες μορφές τέχνης. Η μουσική έχει αποτελέσει αναμφίβολα πηγή έμπνευσης για πολλά λογοτεχνικά έργα. Αλλά και αντίστροφα, η λογοτεχνία έχει δώσει το ερέθισμα για καλλιτεχνική δημιουργία σε πολλούς συνθέτες ή τραγουδοποιούς. Ο λογοτέχνης επιδιώκει συχνά να προσδώσει με λέξεις στο γραπτό του την αρμονία και τον ρυθμό ενός μουσικού κομματιού, ενώ ο μουσικός, μέσα από τον στίχο να δημιουργήσει νέους τρόπους ποιητικής έκφρασης, ανανεώνοντας την τέχνη του» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Βιβλιοτρόπιου.

+ Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 20:30 στο Θέατρο Ριάλτο (Επί σκηνής), στη Λεμεσό. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η εξασφάλιση δελτίου ελεύθερης εισόδου απαραίτητη, από το ταμείο ή την ιστοσελίδα του Θεάτρου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ