Europa Nostra: «Προσωπική απώλεια» η τραγωδία της Notre Dame

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.4.2019

Η Europa Nostra, η "φωνή" της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης εκφράζει βαθιά θλίψη για την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων.


Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Europa Nostra, Πλάθιντο Ντομίνγκο, ανέφερε σχετικά:

«Αυτή η τραγωδία είναι προσωπική απώλεια για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, αφού αυτός ο καθεδρικός είναι ένα μοναδικό σύμβολο της κοινής μας ιστορίας και κουλτούρας. Καταδεικνύει την εύθραυστη κατάσταση των ιστορικών μας μνημείων, αλλά υπογραμμίζει και πόσο σημαντικό είναι να ενώσουμε δυνάμεις και πόρους για τη διατήρηση αυτής της μοναδικής κληρονομιάς ώστε να είμαστε σε θέση να τη μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές.

Η Europa Nostra είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει στο μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που παρακολουθούμε στη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά. Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε στην ανοικοδόμηση και ανακαίνιση της Παναγίας των Παρισίων κινητοποιωντας όλα μας τα μέλη και τα δίκτυα μας προς τη συλλογή χρημάτων. Η δέσμευσή μας θα τονιστεί στη διάρκεια του Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς που προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε τον Οκτώβριο 2019 στο Παρίσι.»

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ