Γλάυκος Κουμίδης και Φάνος Κυριάκου στο The Office Gallery

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.4.2019

Στην εντός των τειχών Λευκωσία και ειδικότερα σε ένα από τα µυστηριώδη ενδότερά της, δηλαδή το

εσωτερικό προαύλιο του εργαστηρίου του Γλαύκου Κουµίδη, θα παρουσιαστούν προσεχώς, δύο έργα του φιλοξενούντος εικαστικού µαζί µε άλλα δύο που διάλεξε να εκθέσει ο γλύπτης Φάνος Κυριάκου. Μετά από πρόσκλησή , ο καθένας τους προσθέτει κάτι δικό του για να συµπλεύσει µε ένα έργο από τη συλλογή του the Office, των Άγγλων Broomberg & Chanarin.

Το πολύπτυχο έργο φέρει τον τίτλο: "THE PRESTIGE OF TERROR" και είναι µια σειρά αφιερωµένη σε ένα κείµενο από τον Αιγύπτιο σουρεαλιστή Georges Henein, το οποίο συνέταξε ως αντίδραση µετά από την πτώση της πρώτης ατοµικής βόµβας στην Ιαπωνία. Πιο συγκεκριµένα πρόκειται για δεκαέξι έργα σε παλαιωµένο χαρτί τυπογραφίας, τα οποία θυµίζουν αφίσες σε αστικό τοπίο. Οι Broomberg & Chanarin, µέσα από τις µεστές προτάσεις που αναγράφονται πάνω στα ίδια τα έργα στην Aγγλική και στην Aραβική, ανάµεσα σε άλλα, καταδικάζουν τη βία και εκµαιεύουν αισιοδοξία, ακολουθώντας το δρόµο που χάραξε ο Αιγύπτιος σουρεαλιστής. Ο Γλαύκος Κουµίδης θα παρουσιάσει δύο πρόσφατες κατασκευές, µία µε σαφείς αναφορές στους τρόπους της τζαζ, και µια δεύτερη µε αναφορές στις όχι και τόσο σαφείς σχέσεις του δηµοσιογραφικού λόγου µε την πολιτική εξουσία.Παράλληλα, ο Φάνος Κυριάκου συµµετέχει µε ένα γλυπτό και ένα stop-motion βίντεο από το 2010. Τα έργα πραγµατεύονται την αναδιάρθρωση των σχέσεων µεταξύ πληροφορίας, αντικειµένου και κοινωνίας.

Ο τίτλος της παρουσίασης "Α CLOUD PASSING OVER CAIRO" µέρος του ίδιου του: "THE PRESTIGE OF TERROR", παραµένει ανοιχτός στις ερµηνείες των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.''

Διάρκεια: Από τις 2 Μαΐου µέχρι και τις 14 του ιδίου µηνός
Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα µε Παρασκευή 18:00-20:30, και Σάββατο 10:30-13:00, ή κατόπιν ραντεβού.
Εγκαίνια: Πέµπτη, 02.05.2019, ώρα: 19:00 - Welcoming drinks: Lost and Found - DJ: Tony Cusack
Διεύθυνση: Επτανήσου 103, 1016, Λευκωσία
Πληροφορίες: press@theofficegallery.com, T +357 99848495

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ